De eerste editie van de restaurantgids.
De eerste editie van de restaurantgids.

‘Nieuwe restaurantgids is hét handboek voor foodies in Breda’

  Advertorial

(advertorial) - Het is een fris ogend boekje: dé restaurantgids voor Breda, zoals maker en initiatiefnemer Dex Bos de gids heeft genoemd. Sinds afgelopen week ligt het overzichtelijk vormgegeven boek bij alle 125 deelnemende restaurants.


“De afgelopen jaren is het aantal restaurants in Breda enorm gegroeid”, constateert Dex Bos, eigenaar van de culinaire website Smakelijk Breda, waarmee hij al geruime tijd verslag doet van culinair Breda.  “Onze stad verdient daarom een restaurantgids die zich volledig richt op uit eten gaan in de gemeente Breda. De nieuwe restaurantgids is hét handboek voor foodies in Breda.”

Inspiratie
Bos trok voor de realisatie op met Citymarketing Breda. Directeur Citymarketing Breda Janine Bos - geen familie - prijst de ‘handige en mooie restaurantgids’ die zowel toeristen als bewoners meeneemt door bourgondisch Breda. “Wij hopen dat deze gids veel inspiratie biedt voor een heerlijk en gezellig bezoek aan de horeca in Breda.”

De gids moet een jaarlijks terugkerende uitgave worden. De gids vervangt de VVV restaurantgids die jarenlang door VVV Breda is uitgebracht. In de eerste editie staan 125 eetgelegenheden die alle zijn gevestigd in de gemeente Breda. 

Categorieën
“De restaurantgids is verdeeld in zes categorieën: koffiebars, lunchrooms, ijssalons, wijnbars, eetcafés en restaurants. In navolging van de landelijke restaurantgidsen is gekozen voor een uniforme cover met de huisstijl van Smakelijk Breda en Citymarketing Breda”, vertelt Dex Bos.

In deze gids staat naast een uitgebreide beschrijving van de restaurants ook praktische informatie als openingstijden en contactgegevens en interieur foto’s. Voor de interieur-fotografie is samengewerkt met fotograaf Joep van Aert. Het voorwoord is geschreven door Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden. Het ondernemerstrio, bekend van onder andere Restaurant Breda in Amsterdam, blikt in het voorwoord terug op hun jeugd in Breda en vertelt over het mooie maar ook intensieve horecavak.

Restaurantgids Breda wordt gratis verspreid via VVV Breda, restaurants, hotels en tientallen afhaalpunten in Breda. Meer informatie vind je op www.restaurantgidsbreda.nl.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief