Een van de ruimtes van Let's Rob The Bank.
Een van de ruimtes van Let's Rob The Bank. (Foto: Escaping.nl)

Escaping Breda: Speel de hoofdrol in je eigen Hollywoodfilm

  Advertorial

(advertorial) - Zodra je met je team start in een escape room van Escaping Breda, krijg je de hoofdrol in je eigen Hollywoodfilm. “In onze escape rooms nemen we je echt mee in een spannend verhaal”, vertelt eigenaar Marc Bergers.


“In de escape rooms draait het om met je team oplossen van verschillende opdrachten. De grote vraag is of het lukt binnen 60 minuten het verhaal tot een goed einde te brengen en zo te ontsnappen?“

Vier escape rooms
Sinds begin december is Escaping Breda geopend aan de Boschstraat 114 in Breda. Het is de vierde vestiging na Antwerpen, Almere en Utrecht. In Breda zijn op dit moment twee ‘hollywoodscenario’s’ waarin je terecht kunt komen: Let’s Rob The Bank en Patiënt X. “Komend jaar komt daar sowieso nog eentje bij en we hebben ruimte voor in totaal vier.”

De twee verhalen waartussen je als deelnemer kunt kiezen bij Escaping Breda in de Boschstraat zijn verschillend. “Bij Let’s Rob The Bank moet je een bank overvallen en begin je in het kantoor van de bankdirecteur. De vraag is met hoeveel geld je weet te ontsnappen aan de politie”, vertelt Bergers. “Daarmee is dit spel ook zeer geschikt voor kinderen.”

Jong en oud
Escaping Breda ziet dat de escape rooms in de smaak vallen bij jong en oud. “In beide escape rooms zitten opdrachten op verschillende niveaus, waardoor het voor iedereen leuk is om mee te doen”, legt Bergers uit.

“Doordat je wordt meegenomen in een verhaal gebeurt er ook constant wat nieuws. Je blijft bij ons nooit steken in de eerste fase van een spel.” Ook kinderen weten goed hun weg te vinden in de escape rooms. “Volwassenen hebben de neiging in één idee te blijven hangen, kinderen zijn een stuk onbevangener en bedenken gewoon wat nieuws.”

(lees verder onder de foto)

IQ
De tweede escape room is het wat spannendere Patiënt X. “Daarin doe je mee aan een medisch experiment waarbij je een medicijn test dat je een hoger IQ geeft. Dat onderzoek ontspoort volledig, waardoor het maar de vraag is óf en met welk IQ je weet te ontsnappen”, vertelt Bergers met een gemeen glimlachje.

Patiënt X en Let’s Rob The Bank duren beide 60 minuten. “Maar door een unieke opzet kan na 45 minuten in elke escape room al een nieuw team van maximaal zeven personen starten. Op die manier is het ook voor grotere groepen en bedrijfsuitjes heel geschikt. Als je net je eerste drankje op hebt, kan het volgende team al aan de slag.”

In het 650 vierkante meter grote pand in de Boschstraat, waar voorheen de Fopsjop zat, stap je eerst binnen in een ruim opgezet café. “Daar kun je wat drinken en na afloop napraten over hoe je het hebt beleefd. Ook zonder een escape room te spelen ben je echter van harte welkom! In het café hebben we zo’n zestig bordspellen die vrij te spelen zijn en een 14-tal verschillende bieren. Op die manier willen we ook echt wat betekenen voor de buurt. Iedereen is welkom.”  

Dagelijks open, ook tijdens de feestdagen
Escaping Breda is dagelijks geopend van 15.00 tot 20.00 uur en in het weekend zelfs vanaf 12.00 uur. Ook op Eerste en Tweede Kerstdag en tijdens de kerstvakantie staat de deur open. Een escape rooms reserveren kan online tot slechts één uur van tevoren, minimaal 2 dagen vooruit kan er ook op momenten buiten de openingstijden gereserveerd worden.

Escaping Breda
Boschstraat 114
4811 GK Breda

Reserveren via Escaping.nl of via 085-4019567
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief