Ankie Leenaarts van de Rabobank.
Ankie Leenaarts van de Rabobank. (Foto: Ron Magielse)

Nieuwbouw kopen? Dit moet je doen om goed voorbereid op stap te gaan

  Advertorial

(advertorial) - Breda heeft flinke ambities op het gebied van nieuwbouw. Het huidige college wil in vier jaar tijd zesduizend nieuwe woningen realiseren of op zijn minst harde plannen daarvoor maken. Dat betekent dat je als huizenkoper ook je oog kunt laten vallen op nieuwbouw. Dat vergt een goede voorbereiding, weet Ankie Leenaarts, nieuwbouwspecialist bij de Rabobank Breda.


Leenaarts is nauw betrokken bij de Bredase nieuwbouwprojecten. Ze is regelmatig aanwezig op locatie bij de start van de verkoopdagen van nieuwbouwprojecten en werkt samen met verschillende Bredase makelaars. “Het kopen van een nieuwbouwwoning is toch net even anders dan het kopen van een bestaande woning”, vertelt ze. “Denk aan de meerwerkkosten, het bouwdepot en dubbele hypotheeklasten.”

Goed voorbereid
Als nieuwbouwspecialist weet ze precies hoe dat werkt. “Op die manier kan ik ervoor zorgen dat je als koper goed voorbereid op pad gaat. Bijvoorbeeld als je naar een verkoopdag gaat, waar je je als koper kunt inschrijven voor de door jou gewenste woning. Het is belangrijk dat je dan weet wat je financiële mogelijkheden zijn”, vertelt ze. “Dan weet je tijdens zo’n verkoopdag precies welke woningen financieel haalbaar voor je zijn en kun je concreet naar huizen kijken.”

Haar advies is simpel: “Kom voor een verkoopdag op kosteloos oriëntatiegesprek.” Dat heeft meerdere voordelen, geeft ze aan. “Bij een hypotheekgesprek vooraf weet je niet alleen wat je maximale aankoopprijs van een huis is, maar je weet ook wat dat huis kost aan maandelijkse hypotheek. Zo kun je ook kijken of dit passend is in je huidige uitgavenpatroon en of je dit in verhouding met het huis vindt.”

Daarnaast kun je ook rekening houden met de energielasten, die een belangrijk onderdeel van je maandelijkse woonlasten zijn. “In vergelijking met bestaande bouw heb je bij nieuwbouw een energiezuiniger huis. Neem je meteen duurzame maatregelen om je energierekening nog verder naar beneden te brengen, dan wordt je maximale hypotheekberekening zelfs ruimer.”


Meedenken
“De Rabobank denkt én werkt daar graag aan mee”, vertelt Leenaarts. “Als  coöperatieve bank en grootste hypotheekverstrekker van Nederland wil de Rabobank bijdragen aan het verduurzamen van de woningmarkt. Want een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de woningeigenaar. Dit uit zich dan in een hogere toekomstige waarde van de woning en lagere energiekosten. Bovendien is een duurzaam huis ook een huis met veel wooncomfort.”

Ben je nu op zoek naar een nieuwe woning? De komende tijd start projectontwikkelaar Maas Jacobs Vastgoed B.V. met de verkoop van 3 projecten, waaronder appartementen midden in het centrum van Breda (project Breemarkt), appartementen in Prinsenbeek (project Prinsenrijck) en woningen en appartementen in de nieuwe wijk Haag5 (project Haag5). Ook bij deze projecten zal nieuwbouwspecialist Ankie Leenaarts aanwezig zijn op locatie.”

Afspraak maken
Een afspraak maken voor een vrijblijvend kosteloos oriëntatiegesprek  met Ankie Leenaarts bij de Rabobank Breda? Bel haar via 06-20264661.
Gesponsord artikel

Rabobank Breda
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief