Een leerling aan het werk in de patisserie van het Cingel College.
Een leerling aan het werk in de patisserie van het Cingel College. (Foto: Cingel College)

Open avond Cingel College: Van reizen tot restaurant

  Advertorial

(advertorial) - Voor iedereen die zich oriënteert op een mbo-opleiding is dit de tijd om je slag te slaan. Donderdagavond kun je bij het Cingel College in Breda terecht om kennis te maken met een van de opleidingen.


De opleidingen Keuken, Leisure, Travel, Food & Future, Facility & Hospitality presenteren zich op de vestiging in het centrum, aan de Markendaalseweg. Brood & Banket en Patisserie laten zien wat deze opleidingen inhouden aan de Terheijdenseweg.

Food & Future
“Vergeet vooral niet om een kijkje te nemen bij onze opleiding Food & Future in het vernieuwde restaurant’, vertelt Emmy Bakker, directeur Cingel College. Vanaf het schooljaar 2019/2020 biedt het Cingel College samen met het Prinsentuin College deze nieuwe opleiding aan. “Vanuit de kassen naar de keuken, de hele voedselketen komt aan bod. Als je altijd bezig bent met voeding en je daarnaast vindt dat gezond eten lekker, maar zeker ook duurzaam geproduceerd moet zijn, dan is deze studie zeker wat voor jou.”

Met zoveel mogelijk praktijkactiviteiten krijg je als bezoeker het meest realistische beeld van de opleiding. Tijdens de open avond wordt er gekookt en gebakken, maar er is ook een Food & Future-quiz en animatie, georganiseerd door studenten. “Je kunt rondneuzen in alle ruimtes en je ziet in de praktijklokalen de studenten aan het werk”, geeft ze aan. Dat is niet alleen leuk voor de toekomstige studenten. “Ook voor ouders of verzorgers is het een goed moment om de sfeer te proeven bij het Cingel College, waar de persoonlijke ontmoeting en begeleiding voorop staat." (lees verder onder de video)

Aanrader
Het bezoeken van een open dag is sowieso een aanrader. Het is dé mogelijkheid om de studiekeuze te bepalen, weten ze bij het Cingel College. “Voor veel studenten is dit toch hét moment om erachter te komen of de studie die je van plan bent te gaan doen ook echt bij je past”, vertelt Emmy Bakker. ”Als je nog twijfelt kun je deze avond gebruiken om docenten en studenten te spreken die je verder kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze en die je alles kunnen vertellen over de opleiding van je voorkeur”. Tevens kun je je aanmelden voor de meeloopdagen.

Aanmelden voor de open avond kan hier. Als je je registreert, ontvang je alvast handige informatie. Mocht je je meteen willen inschrijven tijdens de open avond, neem dan je ID mee.

Wanneer
24 januari 2019 18.00 - 21.00 uur

Waar
Markendaalseweg 35 te Breda – Hoofdlocatie
Voor de opleiding Brood & Banket ben je van harte welkom op de Terheijdenseweg 414.Gesponsord artikel

Cingel College
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief