Foto: Ongedierte Bestrijding

Steeds meer muizen als medebewoner

  Advertorial

(advertorial) - Het bestrijden van Ongedierte in Breda is een terugkerend thema, met name in oudere panden. Kenmerken van muizen als medebewoner zijn vaak als eerste de krassende geluiden bij de spouwmuren en plafonds. Daarnaast ruikt u al gauw een penetrante geur in huis die voortkomt uit urine en muizenkeutels die ze achterlaten. Het kan zelfs voorkomen dat u knaagschade aan meubels, bedrading en isolatiemateriaal aantreft.


Zo voorkomt u muizenoverlast

Begrijpelijk dat u die muizen zo snel mogelijk de deur uit werkt, al is het er misschien maar één. Muizen planten zich razendsnel voort, de rest van zijn familie volgt dus al snel. Het liefst verdelgt u ze in één keer goed, zodat u voorlopig verlost bent van het ongedierte en uitbreiding van de plaag voorkomt. Muizen bestrijden is niet nodig als je muizen in huis weet te voorkomen. Een eerste aandachtspunt is uw voedselvoorraad. Muizen zijn dol op etenswaren en kruimels. Dit ruiken ze al van ver. Zorg daarom dat uw voedsel binnenshuis goed is afgesloten, zodat ze hier niet op afkomen. Het opruimen en schoonmaken van uw woonruimte is altijd een goed idee, zeker wanneer er muizen in aantocht zijn. Zij houden van rommel om in te wonen. Schoonmaken van randen, richels en vergeten hoekjes is dus een aanrader bij het voorkomen van muizen in huis. Check direct even de mogelijke ingangen voor muizen. Maak gaten en scheuren dicht, zodat ze buiten blijven.

Risico's van muizen in huis

Dat het voorkomen van muizenplagen een steeds belangrijker onderwerp is, is niet verrassend. Muizen in uw woon- en leefruimte brengen namelijk nadelige gevolgen met zich mee. Naast schade aan bekabeling, meubels en plinten, is het onhygiënische dier ook drager van diverse besmettingen. De meest voorkomende ziektes die ze bij zich dragen zijn salmonella, hantavirus en leptospirose. U loopt hier dus risico op wanneer u in aanraking komt met een besmette muis.

Specialisten inschakelen?

Zelf muizen bestrijden is een optie. Het is waar de meeste mensen in eerste instantie voor kiezen. Echter kost dit veel geduld en gedoe. U moet maar net geluk hebben dat u de muis te pakken krijgt. Zet bijvoorbeeld de ouderwetse muizenklem. Dit kan dagenlang duren voor u een muis signaleert en deze ook nog vangt. Wanneer u muizen effectief wilt bestrijden, is het inschakelen van een expert in vrijwel alle gevallen aan te raden. Zo wordt het ongedierte in één keer grondig verwijderd en voorkomt u dat ze zich kunnen voortplanten in uw woonruimte.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief