Je eigen moestuin in een rek op hoogte. Makkelijker kan niet.
Je eigen moestuin in een rek op hoogte. Makkelijker kan niet. (Foto: Vertisign)

Je eigen groenten kweken was nog nooit zo makkelijk

  Advertorial

(advertorial) - Weten wat je eet. Waar komt je eten vandaan? Hoe is het behandeld? Dat is voor steeds meer mensen belangrijk om te weten. Van groenten uit je eigen moestuin is die herkomst overduidelijk, alleen lijkt dat niet voor iedereen weggelegd. Lijkt. "Want onze moestuinrekken zijn een uitkomst", vertelt Wouter Slob van Vertisign.


Voor een gewone moestuin is ruimte nodig én relatief veel onderhoud, weet ook Slob. "Daarmee is zo'n normale moestuin voor veel mensen die verantwoord groenten willen kweken onbereikbaar."

Simpel groenten verbouwen
Vertisign ontwierp duurzame moestuinbakken, moestuintafels en moestuinrekken. "Die zijn vervaardigd vanuit metalen, voorverzinkte stellingmaterialen waardoor een hoogwaardig en stevige moestuin ontstaat", legt de ondernemer uit. "Daardoor kun je simpel groenten verbouwen op niveau, met optimaal kweekgemak, zonder uren in de tuin ploeteren."

De moestuinbakken hebben een diepte van 17 cm en zijn uitneembaar. "Daardoor kunnen ze ook op balkons, of in kleinere stadstuinen, of simpelweg bij iemand die op een praktische manier een moestuin wil hebben."

Stevig
De bakken zijn aan de zijkanten voorzien van losse delen waardoor overtollig water weg lekt. Het moestuinieren in moestuintafels van Vertisign kent echter nog meer voordelen en varianten. "Met een moestuintafels kun je op een dakterras uit de voeten, de tafels zijn stevig en waaien niet weg. De rekken kun bovendien ook in een kas geplaatst worden."

Met de oplossingen van Vertisign komt de moestuin ook binnen bereik voor groepen die wel willen tuinieren, maar niet de ruimte en tijd hebben. "Denk aan een verzorgingshuis, school, dagbesteding of woongroep", geeft Slob als voorbeeld. "Doordat de moestuinbakken op hoogte zijn hoef je minder te bukken en kun je makkelijker bij groenten en kruiden. Het kweken gaat bovendien makkelijker door gebruik te maken van goede grond, zelfs kinderen en ouderen kunnen met gemak aan de slag. Je kunt zelfs moestuinieren vanuit een rolstoel zonder vieze kleren te krijgen."

Onderhoud
Ook als het gaat om onderhoud hebben de bakken van Vertisign voordelen. Sowieso zijn de bakken zelf onderhoudsvrij. "Maar je hebt aanzienlijk minder last van onkruid, maar ook van muizen en slakken. Zo houden slakken niet van metaal en laten ze de groenten eerder met rust."

Benieuwd naar de mogelijkheden? En tips nodig voor je moestuin? Kijk op de website van Vertisign


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief