Serge Langestraat: '‘Het geeft voldoening als men met een positief gevoel terugkijkt op het afscheid’.
Serge Langestraat: '‘Het geeft voldoening als men met een positief gevoel terugkijkt op het afscheid’. (Foto: Marjan Sins)

Serge Langestraat Uitvaartverzorging, voor een persoonlijk afscheid

  Advertorial

(advertorial) – Mensen helpen in de moeilijke periode rondom een overlijden; voor Serge Langestraat is het aan de orde van de dag. Als uitvaartondernemer zet hij zich in voor een persoonlijk afscheid dat recht doet aan zowel de overledene als de nabestaanden.


Volgens Serge is een goede uitvaartondernemer als een kameleon: aangepast aan de omstandigheden en onopvallend aanwezig.

Mensenwerk
Serge: “Het is mijn taak om goed te luisteren naar de wensen. Sommigen willen alles uit handen geven, anderen willen zelf taken uitvoeren. Mijn motto is: alles kan, niets moet.” Hij is via wat omzwervingen in het uitvaartvak terechtgekomen. Toen hij door het overlijden van zijn vader diens kraam op de markt tijdelijk overnam, merkte hij hoe leuk hij de interactie met mensen vond. Het ging hem bovendien goed af. Na nog een tussenstap als chauffeur kwam hij in de uitvaartbranche terecht, waar hij zich direct op zijn plek voelde.

Het mooiste aan het vak? Serge: “Je kunt echt iets betekenen voor mensen. De eerste periode na een overlijden is heel druk. Er moet veel worden geregeld. Pas daarna komt de verwerking, het besef dat je echt zonder je dierbare verder moet. Een persoonlijk afscheid waarin de betrokkenen zich herkennen, helpt daarbij.”

Ervaring
Na een groot aantal jaren voor diverse uitvaartondernemingen te hebben gewerkt, is Serge zijn eigen bedrijf gestart. Die praktijkervaring was nodig om deze stap te kunnen zetten. Serge: “Natuurlijk zijn er theoretische opleidingen. Toch draait het juist om de omgang met mensen, het aanvoelen van situaties. Het is iets wat je echt in de praktijk leert en waar je aanleg voor moet hebben. Inmiddels weet ik precies wat mogelijk is en met wie ik het best kan samenwerken. Samen met de betrokkenen geef ik invulling aan een waardig afscheid. Ik denk met hen mee en probeer aan te voelen wat ze echt willen. Zo ontstaat een afscheid dat niet voor, maar door de nabestaanden wordt bepaald.”

Duidelijkheid
Een van Serges speerpunten is duidelijkheid: “Ik ben in principe 24 uur per dag bereikbaar. Binnen 24 uur krijgt de opdrachtgever een offerte van mij met een scherpe, goed onderbouwde prijs. Je krijgt een duidelijk overzicht van alle kosten, zonder verrassingen achteraf. Zo weten we precies wat we van elkaar mogen verwachten.” Wanneer is zijn werk geslaagd? Serge: “Als mensen zeggen: ‘Ja, zo was hij/zij’ en alle betrokkenen met een positief gevoel terugkijken op het afscheid. Dat is waar ik het voor doe.”

Meer informatie vindt u op www.sergelangestraat.nl
Gesponsord artikel

Serge Langestraat Uitvaartverzorging
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief