Circus van de mantelzorg over respijt.
Circus van de mantelzorg over respijt. (Foto: STiB)

Circus van de Mantelzorg over vervangende zorg

  Advertorial

(advertorial) - Mantelzorg lijkt soms wel een circus. Als mantelzorger leer je jongleren met een groot aantal ballen in de lucht. Je moet goed kunnen samenwerken. Stevig in je schoenen staan om de zorg goed te regelen. En soms is het lastig balans te houden.


StiB organiseert tweemaal per jaar het Circus van de Mantelzorg, een inspiratiemiddag om mantelzorgers op weg te helpen met praktische tips & trucs. Vrijdagmiddag 12 april staat deze middag wederom op het programma met als thema: Respijt: zorgen doe je samen’.

Mantelzorgers zorgen vaak intensief voor hun naaste. Dan is het belangrijk af en toe bij te tanken en de zorg aan een ander over te laten. “Dit derde Circus van de Mantelzorg gaat over de mogelijkheden voor vervangende zorg (respijtzorg) en de manier waarop je dat het beste kunt regelen”, aldus een van de medewerkers van StiB.

Afwisselend programma voor elk wat wils
Avans Hogeschool opent om 13:00 uur haar deuren voor mantelzorgers en zorgvragers, maar ook professionals en vrijwilligers zijn van harte welkom. Na een algemene presentatie over landelijke ontwikkelingen op het gebied van vervangende zorg, kunnen deelnemers een keuze maken uit interessante thema-sessies. Er is een sessie ‘BordjeVol’ waarin mantelzorgers inzicht krijgen hoe vol hun bordje is en hoe ze beter in balans kunnen blijven. In ‘Samen Zorgen’ gaan mantelzorgers met elkaar in gesprek over hoe dat werkt: het delen van de zorg‘. De thema-sessie ‘Respijt: hoe regel je dat?’ geeft antwoord op vragen rond wet- en regelgeving. Speciaal voor professionals en vrijwilligers is er een sessie over de nieuwe respijtwijzer, het online overzicht van respijtmogelijkheden in en om Breda. Om 17 uur valt het doek.


Opvang voor zorgvragers
Om te zorgen dat de mantelzorgers zorgeloos kunnen deelnemen aan deze interessante middag, is er opvang voor degene voor wie wordt gezorgd. Speciaal voor hen is er een creatieve workshop. Zo ben je er allebei een middag uit en kun je als mantelzorger de zorg met een gerust hart uit handen geven.

Meer informatie
Meer informatie over het programma en de thema-sessies is te vinden op www.stib-breda.nl/circus of via 076 - 750 32 00.
Aanmelden graag voor vrijdag 5 april. Deelname is gratis. Wees er snel bij, want vol = vol.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief