Een vip-deck met een eerste en tweede verdieping.
Een vip-deck met een eerste en tweede verdieping.

Wernhouts bedrijf verwent vips Tomorrowland

  Advertorial

WERNHOUT - Duizenden feestgangers gingen afgelopen week uit hun dak op Tomorrowland Winter in Alpe D’Huez. Onder hen honderden vips, die het naar hun zin werd gemaakt in speciaal daarvoor opgebouwde paviljoens. Het geheim van deze luxe onderkomens? Dat komt uit Wernhout.


Want vanuit Wernhout vertrokken in de weken voor het festival elf trucks met materiaal van BHV Expo Groep. “En dat terwijl er op de ruim duizend kilometer tussen Wernhout en het festival echt wel wat bedrijven zitten die dit zouden kunnen”, vertelt Ben Gommers met een grote glimlach.

Dat de Belgische organisatie toch koos voor BHV Expo Groep is eigenlijk logisch, geeft Gommers aan. Sinds 2012 is het bedrijf hofleverancier voor de vip-decks over drie niveaus. “Dat is gekomen na het WK veldrijden in Koksijde. Daar kregen we de vraag voor zo’n onderkomen over meerdere verdiepingen. Dat bleek niet voorhanden bij andere leveranciers en toen zijn we het zelf gaan maken. Een paar weken na het WK belde Tomorrowland. Sindsdien zijn we erbij.”

BHV Expo Groep: familiebedrijf

BHV Expo Groep is een echt familiebedrijf. In 1987 richtte Louis Havermans het bedrijf op. Inmiddels werken zonen Roy en Glenn beiden ook in het bedrijf. Zo coördineerde Roy Havermans (25) het werk in Alpe d'Huez tijdens de op- en afbouw van Tomorrowland. Jongste zoon Glenn Havermans (23) is actief in werkvoorbereiding en bouwt ook zelfstandig projecten op.

Uitdaging
De uitdaging die het Wernhoutse bedrijf in Koksijde aanging en vervolgens ook bij Tomorrowland, is typerend voor de werkwijze én voor het ontstaan van het bedrijf. “Toen Louis Havermans begon met het bedrijf waren het veel pagodetentjes die hij verhuurde.”

Gaandeweg bouwde het bedrijf na vragen van klanten, nieuwe oplossingen voor onderkomens op evenementen. Op die manier ontstond ook een heel modulair systeem voor tribunes en zijn tenten meestal luxe bouwwerken geworden die weinig meer te maken hebben met het woord tent.

Core business
Evenementen zijn de core-business van het bedrijf. “Maar het verschuift soms op basis van vragen. Inmiddels hebben we al verschillende tijdelijke supermarkten gebouwd in België, waardoor tijdens een ingrijpende verbouwing toch een plaatselijke vestiging open kan blijven. Dit soort bouwwerken blijven soms een tot twee jaar staan.”

Het zijn de extra’s, geeft Gommers aan. “We plaatsen weliswaar steeds vaker luxe onderkomens, die eventueel volledig geïsoleerd opgeleverd worden, maar de kracht van ons bedrijf ligt bij de combinatie die we op evenementen kunnen leveren. Tenten, tribunes, standbouw, tot de volledige aankleding ervan.”

Events in de Benelux
BHV Expo Groep is actief in de gehele Benelux. Op festivals als Tomorrowland (zomer en winter), Concert at Sea, Lowlands, Defqon, Breda Live, Paaspop en Intents staan bouwwerken van het bedrijf. "Inclusief stoffering, vloerbedekking en wandjes, wat de klanten willen." Daarnaast levert BHV Expo Groep aan het Corso in Zundert en sportevenementen als de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Jumping Mechelen en Knokke Hippique.

Korte lijntjes
Het werk rondom evenementen vraagt om een duidelijke structuur en planning. “We zijn een heel plat bedrijf, met korte lijntjes. Wij weten op kantoor wat we van elkaar doen, hebben geen ingewikkelde managementlaag en we weten wat de jongens buiten voor werk moeten verzetten. Daar hebben we veel respect voor. We doen het echt met elkaar.”

Strakke planning
Dat is ook nodig, geeft Gommers aan. “Want er zit een strakke planning aan vast. We weten altijd precies wanneer we mogen beginnen én wanneer iets klaar moet zijn. Je kunt niet zeggen van we hebben twintig regendagen gehad, dus we leveren wat later op. Een festival zoals Breda Live, waar we ook vip-deck en skybox doen, staat gepland voor een vaste datum.”


Ondanks die strakke planning is er volgens Gommers wel altijd ruimte. “Dat is nodig, omdat de omstandigheden kunnen veranderen, maar ook omdat er soms last-minute wensen komen. Daar willen we op in kunnen spelen. Daarnaast is het bij ons veiligheid voor alles. De bouwwerken die wij plaatsen moeten veilig zijn. Zij zijn ook ons visitekaartje, overal staat onze naam op.”

Enthousiaste werkers gezocht
BHV Expo Groep is altijd op zoek naar medewerkers die bij de op- en afbouw van evenementen kunnen helpen. De benodigde certificaten voor bijvoorbeeld heftruck besturen kunnen medewerkers behalen via een interne opleiding. Naast werk op locatie is er in Wernhout een eigen zeilmakerij/wasserij, metaalwerkplaats en houtbewerking en zijn er voldoende mogelijkheden om door te groeien.

BHV EXPO GROEP BV  | NEDERLAND

Wernhoutseweg 152b
4884 MD Wernhout
www.bhvexpo.com
Email: info@bhvexpo.com
Tel.  076-59 90 000

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief