Voorbeeld van verduurzaming van een woning.
Voorbeeld van verduurzaming van een woning. (Foto: Rabobank)

Duurzaam wonen, hoe doe je dat?

  Advertorial

(advertorial) - Een groenere leefomgeving en toekomst voor jezelf, kinderen, voor iedereen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de noodzaak om meer energie te besparen. Rabobank levert hier graag een bijdrage aan.


Op maandag 15 april houdt Rabobank Breda een avond waarin sprekers ingaan op het nut en de noodzaak van energietransitie en duurzaamheid. Een van de sprekers is Reinier Schneider. Hij is een van de oprichters van GreenHome, een onafhankelijk adviesbureau dat woningeigenaren helpt met het verduurzamen van de woning. Schneider doet dit vanuit de overtuiging dat de Nederlandse transitie geen technische maar sociale uitdaging is. De oplossing ligt volgens Reinier dan ook dichterbij dan we denken.

Ook de overheid heeft concrete doelstellingen als het gaat om energietransitie en verduurzaming: alle woningen in Nederland voorzien van energielabel A in 2030 en energieneutraal in 2050. Coen Vos vertelt wat de plannen van de gemeente Breda zijn en welke ondersteuning woningeigenaars in Breda kunnen verwachten.

“Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of het duurzaam verbouwen van de bestaande woning, wij hebben passende oplossingen om je te helpen met het realiseren van jouw duurzame woonwens”, geeft Ankie Leenaarts namens de Rabobank aan.

Nadenken over duurzame mogelijkheden is nuttig voor milieu én portemonnee. “Want een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jou als woningeigenaar”, stelt Leenaarts, die ook tijdens de avond een van de sprekers is. “Als coöperatieve bank wil de Rabobank hier graag aan bijdragen.”

Mogelijkheden zijn er genoeg. “Ieder huis kan energiezuinig zijn. Als je maar weet waar te beginnen! Wij helpen je hierbij graag op weg.”

Wil je meer weten over duurzaam wonen? Kom dan naar onze informatieavond maandag 15 april bij onze vestiging aan het Kloosterplein 11.

Meld je aan via: rabobank.nl/breda

Programma: Duurzaam is een keuze?
19:00 - 19:30 Ontvangst Atrium Rabobank
19:30 - 20:20 Reinier Schneider, Greenhome - Noodzaak duurzaamheid / duurzame mogelijkheden bestaande woningen
20:20 - 20:40 Sladjana Mijatovic, BPD - Nieuwbouw en duurzaam bouwen
20:40 - 20:50 Ankie Leenaarts, Rabobank Breda -  Duurzame Financieringsmogelijkheden
20:50 - 21:10 Coen Vos, Gemeente Breda - Energietransitie en wijkenergieplannen
21:10 - 22:00 Afsluiting en borrel
Gesponsord artikel

Rabobank Breda


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief