Stadhouders Parket.
Stadhouders Parket.

Stadhouders, een echte parketteur met liefde voor visgraat

  Advertorial

(advertorial) - Het mooiste wat er is voor een echte parketteur? Robin Stadhouders hoeft daar geen moment over na te denken. “Het leggen van een visgraat parket. Daar komt de echte kwaliteit van ons vak naar boven.”  


Stadhouders heeft meer dan veertig jaar ervaring in huis. Die komt ook van pas bij het leggen van andere soorten vloeren, zoals lamellen, laminaat en pvc. In de nieuwe showroom van Stadhouders Parket zijn de verschillen tussen de vloeren te zien en kunnen de medewerkers van het familiebedrijf met de stalen bij de hand het juiste advies geven.

“Maar we zijn gespecialiseerd in klassiek parket”, vertelt de vakman. “Daar ben ik goed in.” Want bij het leggen van een visgraat parket komt heel wat meer kijken dan het opentrekken van een pak laminaat en het vastklikken, zwevend boven een ondervloer.

Het begint met het inmeten. “Vaak komt een visgraat in een oud pand, waarvan de ruimtes niet recht zijn. Zaak is wel dat je het parket wel optisch recht legt. Daar wijzen we onze klanten op.”

Na het meten begint het echte werk. “Het leggen van de ondervloer, spijkeren en lijmen. Daar bovenop het parket van 6 of 10 mm dik, vaak eiken omdat dit het lichtst van kleur is en toch hard genoeg.” En op uitgemeten afstand van de muren een bies. “De donkere lijn die je ziet. Die maakt het af. Dat is weer een andere houtsoort.”

Visgraat parket is in de loop van de jaren ook veranderd. “Lang niet altijd is er een bies of een band en de moderne visgraat is vaak groter. Twaalf bij zestig, of veertien bij zeventig.” Het is Stadhouders om het even. Als hij het maar kan leggen. “Ik hou van mijn vak. Kijk wat er mooi staat in een huis, geef advies. Het is arbeidsintensief, maar wij leveren het tegen een redelijke prijs. Het moet wel leuk blijven.”

Traditioneel parket is sowieso een goede keuze. “Het door ons geleverde traditioneel parket heeft een dikte van 6 tot 10 millimeter. Het bestaat uit massieve vloerdelen en wordt direct op de ondervloer verlijmd. De huidige parketsoorten zijn tegenwoordig ook geschikt voor het leggen op vloerverwarming. Parket heeft als voordeel dat het isolerend werkt en daardoor warmte lang kan vasthouden.”

Open dagen
Stadhouders Parketvloeren is gevestigd in Breda. Het bedrijf werkt  voor particulieren, bedrijven en instellingen in een straal van zo'n 100 kilometer rond Breda. Ter gelegenheid van de nieuwe showroom houdt Stadhouders Parket open dagen op 3 en 4 mei tussen 10.00 en 17.00 uur.

Stadhouders Parketvloeren
Weidehek 68C
4824AS Breda

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief