Foto: Stedelijk Museum Breda

Niet verder vertellen: Stedelijk Museum Breda 19 mei gratis open

  Advertorial

(advertorial) - Nog nooit in Stedelijk Museum Breda aan de Boschstraat geweest? Dan is dit je kans. Zondag 19 mei houdt het museum een open dag, waarbij bezoekers ook nog eens verrast worden met extra activiteiten. "Het museum is voor iedereen. Vandaar dat we twee keer per jaar een open dag organiseren met een feestelijk programma."


Tijdens de open dag van het jongste stadsmuseum van Nederland geven leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs tekst en uitleg bij de tentoonstellingen op de begane grond. Scala leerlingen presenteren eigen werk gebaseerd op de tentoonstelling Vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks. "En de hele dag zijn er voorstellingen door Bureau Pees in de geest van het werk van Teun Hocks."

In café Lanzas wordt broeierige flamenco en gipsy jazz gespeeld door De Fakirs. "Natuurlijk hebben we ook aan kinderen gedacht: voor hen is er een speciaal programma en een smakelijke verrassing."

Alle lopende exposities
Tijdens de open dag zijn alle lopende exposities en tentoonstellingen te bezoeken. Naast die van Hocks is er het CollectieLab, waarin unieke en bijzondere objecten uit het depot worden gepresenteerd. "De omvangrijke collecties van Breda zijn bij het publiek en deskundigen vrijwel onbekend. Welke verhalen zitten erachter? Waar komen de stukken vandaan? Wie maakten ze? Wie staan er op de schilderijen afgebeeld? Dat zie je hier."

Bij de Collectie, de vaste presentatie, geven jongeren van basisscholen uitleg bij schilderen en objecten op zaal. In NEXT is Bevochten Baronie te zien, over de strijd die voorafging aan de bevrijding in oktober 1944. Verder in het museum 'Things seem to be square' in Project Binnenruimte, waarin Margot Zweers speelt met  visuele en materiële verschijningsvorm van objecten.

"Kortom: kom kijken, luisteren, proeven en voelen wat het museum te bieden heeft, maak kennis met de rijke kunst en geschiedenis van Breda en geniet van de ambiance in alle zalen en ruimtes van het museum en de extra activiteiten. "

De open dag is op 19 mei van 11.00 tot 17.00 uur.
Gesponsord artikel

Stedelijk Museum Breda


FOTOSERIES