Een eerder gehouden conferentie in de Koepel.
Een eerder gehouden conferentie in de Koepel. (Foto: gemeente Breda)

Donderdagavond in De Koepel: aan de slag met het klimaatplan van duizend kinderen

  Advertorial

(advertorial) - Hoe kun je duurzamer leven zonder dat je je leven totaal op zijn kop zet? Dat er iets moet gebeuren aan onze manier van leven, dat is voor veel mensen wel duidelijk. Duizend kinderen verzinnen donderdag mogelijke oplossingen tijdens de Kids Klimaat Experience in De Koepel. ‘s Avonds neemt gastvrouw Margot Ribberink volwassenen mee in de oplossingen voor morgen.


Overdag gaan de schoolkinderen in de FutureDome, zoals de Koepel nu officieel heet, aan de slag met oplossingen voor klimaatverandering en een meer duurzame omgang met water. Margot Ribberink toont ‘s avonds vanaf 19.30 uur in vogelvlucht de ideeën van de kinderen.

Waar te beginnen?
Daar zitten ongetwijfeld interessante uitkomsten tussen, maar waar moet je beginnen? Social reporter Saskia Mulder van Think Big, Act now geeft je een inkijkje in de soms verborgen impact van onze levensstijl en hoe die te verkleinen. “Zo leer je wat het meeste effect heeft als je wil verduurzamen. Dat het roer hiervoor niet altijd radicaal om hoeft, maken NOS-journalist Heleen Ekker en NOS-weerpresentator Willemijn Hoebert duidelijk in hun presentatie.”

“Tijdens de avond komen voorbeelden van maatregelen aan bod die je echt zelf direct de volgende dag in je dagelijkse kunt nemen”, geeft de organisatie namens initiatiefnemers gemeente Breda en Waterschap Brabantse Delta aan. “Dat gaat over klimaatadaptie en over bijvoorbeeld boodschappen en je huishouden. Dat zijn zoals gemeld geen radicale maatregelen, maar echt manieren waarop je stapje voor stapje verder komt.”

Meeste impact
Tijdens de presentaties geven de drie ook inzicht in welke stappen het meest impact hebben. “Met andere woorden, waar kun je het beste beginnen? En waar kun je nou het beste op letten bij dagelijkse keuzes, zodat je effectief bezig bent en daadwerkelijk iets bijdraagt aan een duurzamere samenleving.  

Ook zet NOS-journalist Heleen Ekker de feiten rondom klimaatverandering op een rij. “En Margot Ribberink laat zien hoe kinderen aan de slag zijn gegaan met hun eigen klimaatactieplan en bespreekt met het publiek wat zij kunnen doen om de kinderen te helpen.”

Voor wie: Inwoners van gemeente Breda en omstreken
Wanneer: donderdag 16 mei 2019 van 19:30 - 21:00 uur, afsluitend met een hapje en drankje
Kosten: Gratis. Aanmelden kan via deze link.
Gesponsord artikel

Gemeente Breda


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief