Financieel adviseur Wouter Hofsté en makelaar Sander Hogervorst werken samen om klanten beter te kunnen helpen.
Financieel adviseur Wouter Hofsté en makelaar Sander Hogervorst werken samen om klanten beter te kunnen helpen. (Foto: Veldsink)

Makelaar en financieel adviseur: samen sterk voor klant

  Advertorial

(advertorial) - Financieel adviseur Wouter Hofsté en makelaar Sander Hogervorst weten zelf als geen ander ander hoe fijn het is als iemand zaken voor je regelt. Met een jong gezin, drukke baan en dito sociaal leven is de koop van een huis met het regelen van de bijbehorende financiën een hele klus. "Dan zijn wij er om tegen te zeggen 'regel het maar'."


Sander Hogervorst is als geboren Bredanaar actief als Makelaar Sander. Wouter Hofsté van Veldsink, Titulaer en Westerterp en hij vonden elkaar in hun streven klanten beter te helpen. "Natuurlijk is er internet en kun je veel dingen zelf regelen", vertelt Sander. "Steeds vaker merkte ik dat klanten ook aan mij vroegen of ik niet iemand kende voor financieel advies en die dan ook graag willen dat het voor hen wordt uitgewerkt."  

Zorgen wegnemen
Hogervorst en Hofsté willen de zorgen bij hun klanten wegnemen. Een financiële drijfveer zit daar niet achter. "Wij rekenen elkaar geen vergoeding als we mensen naar elkaar doorverwijzen. De klant moet er beter van worden, dat is het doel." Waarom geeft Sander zelf geen financieel advies? "Dat zou kunnen als ik mijn diploma's daarvoor zou halen, maar dat wil ik niet. Iemand die een huis koopt wil ook liever van een ander persoon advies daarover, niet van zijn makelaar."

Dat beiden op hetzelfde adres, Seeligsingel 1 in Breda, kantoor houden, is een voordeel. "Je loopt snel even bij elkaar langs voor een vraag", geeft Sander aan. De twee weten waar ze elkaar én de klanten kunnen helpen. Bijvoorbeeld om potentiële kopers met een eerste gratis hypotheekadviesgesprek op weg te helpen. "Zodat mensen weten wat er mogelijk is."

Meer mogelijkheden
Financieel zijn er soms meer mogelijkheden dan gedacht wordt. "Financiering van zonnepanelen of isolatie kan tegenwoordig op een aantrekkelijke manier", vertelt Wouter. Daarmee kunnen kopers inspelen op de noodzaak om een woning te verduurzamen, bijvoorbeeld ook als ze willen nadenken over een gasloze woning.

Hoe typeren ze hun eigen aanpak? "No nonsense", geeft Sander aan. "Dat is ook wat we vaak terughoren. We geven mensen tijd om zaken te overdenken, zijn benaderbaar en bereikbaar." Naast persoonlijk advies, bieden beiden ook online informatie. Zo heeft Makelaar Sander een handige tool om de waarde van een huis te bepalen en kun je bij Veldsink, Titulaer en Westerterp eenvoudig zelf je hypotheek berekenen.


 Gesponsord artikel

Veldsink Breda


FOTOSERIES