Foto: STIB

Donderdag 15 augustus: ZomerCircus van de Mantelzorg

  Advertorial

(Advertorial) - Op donderdagmiddag 15 augustus opent Avans Hogeschool om 13:30 uur haar deuren voor het vierde Circus van de Mantelzorg. Dit Circus vol praktische tips en trucs wordt speciaal georganiseerd voor iedereen die zorgt voor een ander. Ditmaal staat deze interessante inspiratiemiddag in zomerse festivalsferen met een breed scala aan presentaties en activiteiten. Ook wethouder Gezondheid Miriam Haagh schuift aan om in gesprek te gaan met mantelzorgers. Kijk voor het hele programma op www.stib-breda.nl/circus en meld je aan voor 8 augustus. Deelname is gratis.Ervaar zelf hoe het is om dementie te hebben met de speciale VR-bril, rijd een rondje op de Riksja van Zorg voor elkaar Breda of duo-fiets. Ontdek hoe vol je bordje als mantelzorger is en wie in je omgeving eventueel kunnen helpen. Neem een kijkje in de Wensambulance en laat je inspireren door de nieuwste technologische snufjes op zorggebied. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Trakteer jezelf op een ijsje of laat de barista een lekker kopje koffie voor je maken. Aan de verschillende gesprekstafels kunnen mantelzorgers onder het genot van een verfrissend drankje ervaringen en tips uitwisselen. De informatiemarkt brengt mantelzorgers op de hoogte van mogelijkheden de zorg tijdelijk aan een ander over te dragen. Speciaal voor jonge mantelzorgers staat er een lasergame op het programma. Om half vijf valt het doek.

In gesprek met wethouder Miriam Haagh
Ook wethouder Gezondheid Miriam Haagh schuift aan. Samen met StiB vertelt ze mantelzorgers graag over wat er gebeurt op het gebied van mantelzorgondersteuning in Breda, op welke manier de gemeente het beleid vormgeeft en wat speerpunten zijn. Ook hoort ze graag verhalen uit de praktijk. 

Circus van de Mantelzorg
Mantelzorg lijkt soms wel een circus. Het is hard werken. Als mantelzorger leer je jongleren met een groot aantal ballen in de lucht. Je moet kunnen samenwerken. Stevig in je schoenen staan om de zorg goed te regelen. En soms is het lastig balans te houden. StiB organiseert tweemaal per jaar een inspiratiemiddag om je op weg te helpen met praktische tips & trucs. 

Meer informatie over het programma vind je op www.stib-breda.nl/circus. Aanmelden voor het ZomerCircus kan online of via 076 750 32 00, graag voor 8 augustus.

Wees welkom op het ZomerCircus van de Mantelzorg!

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief