Foto: Oléja

Zomer in Breda: 'Tijd voor tapas!'

  Advertorial

(Advertorial) - Wat is er nu heerlijker dan lekker buiten eten in de zomer! Behalve de BBQ zijn ook tapas immens populair om in de zomermaanden te nuttigen. En vaak valt het prima samen te combineren: de kipstukjes van de BBQ belanden rechtstreeks in de tapasschaaltjes.


Een bodempje leggen

Dat tapas zijn oorsprong in Spanje kent, is voor de meeste geen verrassing. Het woord ‘tapa’ betekent ‘deksel’ en werd vroeger letterlijk gebruikt als zodanig. Wanneer men een drankje had, dan gebruikte men een stukje brood of plakje ham om de drank af te schermen tegen vliegen. In de jaren 1500 beval keizer Karel V dat alle herbergen kleine hapjes moesten serveren bij de drank die ze schonken. Dit omdat de ruiters in die tijd nogal eens dronken op hun paard zaten.

Tapas werden steeds populairder in Spanje, wat leidde tot een geheel aparte stijl in de keuken. Er kwamen zelfs speciale tapas-koks. Zo waaide de trend over naar de andere landen van Europa en de rest van de wereld. Het is vooral ook een gezellige manier van samen eten waarbij het voedsel ook met elkaar wordt gedeeld.

Kleurrijk aardewerk

Behalve de hapjes zijn er ook veel kunstenaars en pottenbakkers die zich speciaal hebben toegelegd in het maken van aardewerken schaaltjes bedoeld voor de tapas. Zo kent de regio Andalusië een rijke traditie in het produceren van aardewerk.  Ceramica Del Rio Salado ligt in La Rambla, een klein stadje ten zuiden van Córdoba (Andalusië). Het is een ambachtelijke keramiekfabriek dat sinds 1969 bekend staat om zijn mooie en kwalitatief goede producten. Het bijzondere is dat zij hun eigen collectie zelf ontwerpen en maken. 

Ceramica Del Rio Salado biedt een breed scala aan keramische producten die je kunt gebruiken in de keuken, als decoratie voor in huis of om cadeau te geven! Oléja heeft gekozen voor vier verschillende lijnen die je onderling mooi kunt combineren. De producten worden met de hand beschilderd. Zo wordt originaliteit op een mooie manier gecombineerd met deze eeuwenoude traditie die tapas heet.

Ook interesse in deze vrolijke tapasschaaltjes? Kijk dan op www.oleja.nl


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief