Foto: BAAI Breda

Het succes van de Bredase hotspot aan het water: 'BAAI is er voor iedereen'

  Advertorial

(Advertorial) - Ze zijn pas krap een maand open, maar het lijkt alsof heel Breda BAAI al heeft gevonden. Het unieke horecaconcept aan de Markkade oogt als een festivalterrein waar je ongedwongen kan genieten van een hapje, drankje en muziek. Maar het is veel meer dan dat, vertelt oprichter Thibaud van der Steen. "We bieden dagjes uit op maat voor groepen van tien tot tweehonderdvijftig personen. Je kunt spellen spelen, de Singels over varen en genieten van verschillende soorten diners. Ook dat is BAAI."


Nooit eerder werkten oprichters Marijn van Dijke en Thibaud van der Steen langer aan de realisatie van een project als dat ze deden aan BAAI. Maar het was de moeite meer dan waard. "Onze BAAI aan de Markkade, waar eerder decennialang jachthaven De Werve gevestigd was, is gewoon fantastisch. Wij zagen helemaal voor ons hoe we met BAAI een hotspot konden maken aan het water die écht iets toe zou voegen aan Breda."

Op 14 juni brak voor Thibaud en Marijn het moment van de waarheid aan. Toen opende BAAI met een spetterend openingsweekend officieel de deuren. Drie dagen lang stond het terrein stampvol met Bredanaars die genoten van de live artiesten, foodtrucks, spellen en DJ's. En sindsdien is het er nooit meer rustig geworden. "We hebben een geweldige eerste maand gehad. We merken dat enorm veel Bredanaars ons weten te vinden." Het grootste deel van het publiek bestaat uit 30+'ers, maar ook gezinnen met kinderen en studenten hebben BAAI ontdekt als heerlijk plekje aan het water. "En onze VrijMiBAAI is echt al een begrip aan het worden. Collega's komen met hele groepen naar BAAI toe om het weekend in te luiden."


Natuurlijk hielp het goede weer de afgelopen weken wel mee. Maar ook als er een bui valt, is BAAI voorbereid. "We hebben een overkapping, en als het nodig is hebben we binnenkort ook heaters in huis om de BAAI te verwarmen. Dus ook op de paar koudere dagen, vonden mensen gewoon hun plek bij BAAI."

Uitjes op maat

Dat je bij BAAI enorm goed kan relaxen en kan genieten van een hapje en een drankje, wil niet zeggen dat dat alles is wat BAAI je biedt. Het concept is veel breder dan alleen horeca. Je kunt namelijk met gemak een hele dag weg bij BAAI. En ook dat hebben al steeds meer Bredanaars door. De verzoeken voor (bedrijfs)uitjes stromen binnen.

"We bieden uitjes voor groepen van tien tot tweehonderdvijftig mensen aan. En die kun je helemaal samenstellen naar je eigen wensen." Zo kun je bij BAAI met je groep allerlei verschillende spellen spelen, die passen bij de festivalsfeer van de plek. Dat kan variëren van iets simpels als jeu de boules, tot een complete Silent Disco. Ook kun je natuurlijk met je groep het water op. Want BAAI is het start- en eindpunt van Bootje Varen Breda. "Zij hebben luxe sloepen, dus als je wilt kan je met 250 man het water op." En uiteraard is de dag compleet met een verzorgd diner en aansluitend een heerlijke borrel. "We bieden daar diverse varianten in. Bijvoorbeeld het shared diner, of gerechten uit de foodtrucks. Het is echt dé complete festivaldag."

Benieuwd naar wat BAAI jou allemaal te bieden heeft? Ga dan naar www.baaibreda.nl. BAAI Breda is in de zomermaanden iedere dag van de week geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur. Dus kom pootje baden of genieten aan de waterkant van Breda. 

Winter

En ben je bang dat je na de zomer je favoriete plekje in Breda kwijt raakt, als het kwik weer gaat dalen? Dan is dat nergens voor nodig, belooft Thibaud. "Ik zeg er nog niet teveel over. Maar BAAI is ook echt wel om te bouwen tot hét plekje voor de koudere wintermaanden…."

Niks missen van BAAI Breda? Like dan snel de Facebookpagina en volg BAAI op Instagram om helemaal up to date te blijven over de nieuwste ontwikkelingen, en toffe winacties. BAAIZIJNISMEEMAKEN!


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief