Foto: Thuiz Makelaardij

Steeds meer Bredanaars verruilen stad voor het dorp: 'Meer meters voor je geld'

  Advertorial

(Advertorial) - Steeds meer Bredanaars verruilen hun geliefde stad voor een woning in één van de omliggende dorpen. En dat verbaast Benthe Vergouwen-Geerts van Thuiz Makelaardij niets. "De dorpen in de regio Breda zijn goed bereikbaar, hebben veel voorzieningen, en bieden een bepaalde rust die je in de stad niet hebt", legt ze uit. En dan heb je ook het financiële plaatje nog. "Buiten de stad krijg je meer meters voor je geld. Dat telt voor veel mensen ook zeker mee."


Dat mensen steeds vaker de grote stad verlaten voor een woning in het dorp, is al enkele jaren de trend. Maar zo vaak als in 2019 zag Benthe Vergouwen-Geerts van Thuiz Makelaardij het nog nooit gebeuren. "Dit jaar zien we een enorm aantal Bredanaars die een woning kopen in ons werkgebied, waar dorpen als Bavel, Baarle-Nassau, Chaam en Alphen onder vallen." En kopers die spijt hebben van hun keuze voor het dorp, komt Vergouwen eigenlijk nooit tegen. "De dorpen zijn een heerlijke plek om te wonen, en je staat nog steeds snel in de stad wanneer je dat wilt. Alles heeft nog een menselijke maat."

Rust

Het financiële plaatje speelt eigenlijk altijd een rol bij huizenzoekers die zich buiten de stad oriënteren. "Huizen in dorpen zijn niet per se goedkoop. Maar je krijgt er altijd meer woning en tuin voor je geld dan wanneer je middenin Breda gaat zitten", legt Vergouwen uit. Dat wil niet zeggen dat de kosten een doorslaggevende rol hebben. Totaal niet zelfs, denkt Vergouwen. "De dorpen hebben veel meer voordelen dan alleen de prijs van de huizen. Allereerst bieden dorpen een bepaalde rust die je in de stad niet krijgt. Juist in deze tijd waarin levens steeds drukker worden, zie je dat mensen het enorm prettig vinden om thuis te komen op een rustige plek." Bovendien barsten de dorpen in de regio Breda van de voorzieningen. "Over het algemeen zijn het dorpen die enorm leven én waar je alles vindt wat je nodig hebt. Denk aan Alphen, Baarle-Nassau, Bavel, Chaam en Gilze."

Verbondenheid

Bovendien zal de verbondenheid met Breda nooit echt verdwijnen. Want de bereikbaarheid van de dorpen is erg goed. "Neem Chaam als voorbeeld. Vanuit Chaam ben je zo op de snelweg naar Breda. En kinderen die er wonen gaan vaak ook 'gewoon' in Breda naar de middelbare school. Kiezen voor een ruime, fijne woning in een dorp wil dus niet zeggen dat Breda uit je leven verdwijnt. En dat vinden veel Bredanaars die de stap naar het dorp zetten toch ook wel erg fijn."

In Chaam staat een onder architectuur verbouwde voormalige dokterswoning. Deze woning staat op een perceel van 1.550 m² met een prachtig aangelegde tuin gericht op het zuiden en met veel privacy. Een heerlijke sfeervolle woning met een woonoppervlak van ruim 300 m² waar ook ruimte is voor een praktijk en/of kantoor aan huis. Deze woning moet je gezien hebben. De vraagprijs is € 965.000. Word jij de nieuwe eigenaar?  

Benieuwd wat er nog meer te koop staat in de dorpen rondom Breda? Ga naar www.thuiz-makelaardij.nl

FOTOSERIES