Foto: Pricewice

Weekendje weg in bourgondisch Breda

  Advertorial

(advertorial) - Op vakantie gaan of kiezen voor een gezellig weekendje weg met je partner of met vrienden? Breda is een gezellige stad met een heerlijke sfeer, die steeds meer aan populariteit wint onder toeristen uit binnen- en buitenland. De stad heeft veel te bieden aan shopaholics, maar ook aan gezinnen die een dagje uit willen en leuke attracties of bezienswaardigheden willen bezoeken.


Wat is er te zien en doen in Breda?

In Breda kun je terecht voor een luxe verblijf of een heerlijke dag wellness en ontspanning, maar ook voor een bruisend weekendje stappen. Ben je op zoek naar low budget opties voor een vakantie in eigen land? Dan biedt deze heerlijke stad een veelvoud aan mogelijkheden voor heerlijke recreatie in de buitenlucht, maar ook gezellige kinderboerderijen, mooie stadswandelingen en fietsroutes. Door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering en jaar op jaar jouw premies voor vaste lasten te vergelijken, kun je makkelijker wat geld vrijmaken voor een vakantie in eigen land!

Bezienswaardigheden en attracties in en rond Breda

De leukste manier om Breda te ontdekken na aankomst in deze Brabantse stad is de Breda AR tour. Hiermee zie je tijdens je wandeling door de stad bijzondere historische plaatsen en gebouwen en kom je op een speelse manier veel te weten over de stad. Hou je van kunst? Dan is een bezoek aan het Stedelijk Museum van de stad een must! Zin om te winkelen? In en rond de gezellige Veemarktstraat vind je originele boetiekjes, maar uiteraard ook de winkels van de bekende grotere winkelketens. Liever lekker dineren of op zoek gaan naar tweedehands winkeltjes? In het centrum van de stad vind je wat je zoekt. Handig; ook bij slecht weer is het goed toeven in de stad. Er zijn meerdere indoor winkelcentra.

Onverwachte uitjes in Breda

Voordelig uit in Breda en de leukste onverwachte plekken bezoeken? Wist je dat je in de zomer zelfs naar het stadsstrand kunt in deze gezellige stad? Belcrum Beach is perfect voor een bezoek met de hele familie. Of maak een heerlijke wandeling op de bijzondere Hooiberg, waar je bijzondere diertjes kunt spotten en de mooiste foto's maakt. Een heerlijke vakantie in eigen land hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Bespaar op jouw maandelijkse kosten, kies jaarlijks voor de goedkoopste zorgverzekering, zeg onnodige abonnementen op en pak vaker de fiets. Kies wat vaker voor een dagje weg in eigen land en zoek kortingen voor toegangskaarten voor attracties op het internet. Tip: maak handig gebruik van last minute aanbiedingen voor hotelverblijven!

Bekijk de agenda

Ook een stad als Breda biedt door het jaar heen een veelvoud aan leuke (gratis) evenementen. Bekijk dus de lokale agenda van de VVV voor je de stad bezoekt. Zo mis je niets en heb je een heerlijke vakantie of geniet je van een perfect weekendje weg.

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief