Foto: Shutterstock

Gebruik van datingsites is flink gestegen

  Advertorial

(Advertorial) - Eenzame vrijgezellen voelen zich maak minder gelukkig tijdens de pandemie. Dit komt niet alleen doordat ze zich alleen voelen, maar ook door een gemis aan praktische steun. Het advies van datingcoaches? Online daten. Het aantal e-daters is dan ook rap toegenomen, zoals onder andere te zien aan cijfers van de datingapp Happn.


Met 300.000 nieuwe gebruikers groeit de app Happn 15 procent sneller dan tijdens dezelfde periode een jaar geleden. Bij Tinder is het aantal berichten dat onderling verstuurd wordt in heel Europa met 25 procent toegenomen. Ook laten cijfers zien dat de gesprekken die leden onderling met elkaar voeren 10 tot 30 procent langer duren dan voordat de coronapandemie uitbrak. Een andere datingapp die hard is gegroeid het afgelopen jaar is The Inner Circle. Niet alleen ontvangt de app meer nieuwe leden, ook zijn bestaande leden actiever op de site. Singles doen er dus goed aan om hun sim only-abonnement eens onder de loep te nemen om er zeker van te zijn dat het swipegedrag binnen de internetbundel past.

Meer videogesprekken

Populaire datingsites en apps laten zien dat maar liefst 50 procent van de leden vaker voorstelt om te videobellen via Skype, Zoom of andere populaire platformen. Ook zijn er platformen, waaronder 50PlusMatch.nl, die leden sinds de sociale isolatie een functie aanbieden waardoor het mogelijk wordt om via de site te videobellen. Hierdoor kan men elkaar alvast in de ogen kijken voordat er wordt afgesproken. Wie eenzaam is wordt aangeraden om actief op zoek te gaan, eerst praatjes te maken met mensen via de app of website waar ze zijn geregistreerd, te videobellen voordat er een date wordt ingepland en pas af te spreken als het goed zit. Om geen verkeerde verwachtingen te scheppen en voor de veiligheid raden de mensen achter datingapps af om thuis af te spreken. Er zijn nog voldoende opties voor dates buiten de deur. 

Daten in Breda

Nu de horeca weer open is, is een makkelijke date voor de hand liggend; even een terrasje pakken. Maar er zijn in Breda nog meer leuke dates te verzinnen. Zo zijn er onder andere leuke wandelroutes langs verschillende restaurants. Door af en toe te stoppen voor een hapje of een drankje is er alle ruimte om elkaar beter te leren kennen. Ook beschikken diverse restaurants over een drive-thru. Wie in het bezit is van een auto kan dus op een unieke en originele manier toch uit eten met zijn of haar date. Ook voor actievelingen zijn er leuke opties te bedenken. Van wandelen en fietsen tot mountainbiken in de omgeving van Breda. De mountainbikeroute Dorst en de route Cadettenkamp zijn uitstekende opties. Liever een creatief uitstapje? Blind Walls Wallspot is een nieuwe plek waar creatievelingen hun mural skills kunnen oefenen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief