Foto: Shutterstock

Je open haard stylen? Het kan met deze 5 tips

  Advertorial

(Advertorial) - De open haard is de perfecte sfeermaker in huis. Het geeft niet alleen warmte af, maar geeft ook de woonkamer een warme en gezellige uitstraling. Een win-win situatie dus. Het kan alleen best lastig zijn om je open haard te stylen. Je wil wel dat deze bij de rest van het interieur past. Deze 5 tips gaan je zeker helpen om je woning in hartje Breda te stylen!


1. Combineer de haard met de tv
Een woonkamer heeft 2 belangrijke elementen: de haard en de tv. Ideaal toch, als je deze kunt combineren? Wat je kunt doen, is een tv-meubel bij de haard plaatsen. Zo kun je vanaf de bank naar beiden kijken, zonder je aandacht te hoeven verdelen! Onze tip: maak een wandmeubel met haard en tv, waarin je ook direct alle kabels kunt wegwerken. Zo ziet je inrichting er direct een stuk strakker uit!

2. Gebruik brandhout ter decoratie
Of je nu een houthaard, elektrische haard of gashaard hebt: brandhout bij de haard ziet er altijd goed uit. Een elektrische haard heeft tegenwoordig al een levensecht vlammenspel. Als je er brandhout bij legt ter decoratie, geeft het nog meer het gevoel alsof je naar een traditionele haard zit te kijken. Bij een houthaard is het brandhout ook functioneel. Ideaal als je niet naar de tuin hoeft te lopen om hout te gaan halen.

3. Creëer contrast
Een haard komt in allerlei vormen en maten. Hoe hij er ook uitziet, je wil er wel een echte eyecatcher van maken. Dat doe je door contrast te creëren met de omgeving. Zo is het een optie om de schouw te sauzen. Vind je dat wat te extreem? Probeer het dan eens met een aantal accessoires in een contrasterende kleur. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, plantjes, wat droogbloemen of een vaas. Waar je ook voor kiest, houd het wel rustig.

4. Style de ruimte om de open haard heen
De haard stylen is één ding. Maar dan ben je er nog niet. Zonde als je de ruimte eromheen niet ook gebruikt. Denk aan het neerzetten van een grote plant naast de haard. Betrap je jezelf er weleens op dat je het liefst voor de haard gaat zitten? Dan is een zachte poef of mooi vloerkleed geen overbodige luxe. Zeker in de winterperiode kan dat goed van pas komen!

5. Hang een spiegel op
Met een open haard in de woonkamer is het wel prettig om de kamer wat ruimtelijker te doen laten lijken. Een spiegel is daar de perfecte oplossing voor. Door hem tegenover een raam te plaatsen, zal het licht weerkaatsen. Daardoor lijkt de woonkamer lichter en optisch groter.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief