Foto: Stappen & Shoppen

Waterbiken: Hét sportieve uitje over de singels van Breda

  Advertorial

(Advertorial) - Wat is er nou mooier dan op een actieve en een unieke manier de prachtige singels van Breda ontdekken? Dat dacht ook Yassine Ikouaa. De sportschoolhouder (Kickfit) én eigenaar van delicatessenzaak Souk Breda introduceerde daarom de ‘Waterbike’ in Breda. En daarmee heeft de stad een primeur te pakken. 


Waterbiken is nog relatief onbekend in Nederland. Breda is één van de eerste steden in Nederland waar je dit kunt doen”, zegt de eigenaar trots. “Het is anders dan de waterfiets die we van de camping kennen, want dit is een hippe en sportieve Waterfiets”, legt Yassine uit. 

“Het idee heb ik uit Italië gekopieerd, het is daar al een tijdje populair”, vertelt hij. Tijdens de lockdown kregen de plannen van Yassine vorm. “Toen mijn sportschool de deuren moest sluiten, ben ik serieuzer gaan nadenken over de Waterbike“ “Uiteindelijk heb ik besloten om door te pakken. En nu ‘fietsvaren’ er inmiddels twaalf Waterbikes in de Bredase singels.”

“Je kan kiezen tussen een single of tandem Waterbike en met je leukste outfit stap je er zo op”. Iedereen kan de activiteit doen. “Waterbiken is leuk voor jong én oud én ook voor degene die minder actief zijn”, zegt Yassine. “Wij kunnen namelijk een luchtmatras op de Waterbike plaatsen waarop je kunt zitten/relaxen terwijl de ander fietst.”

Hoe werkt het?

Vanaf de Haven vertrekken dagelijks Waterbikes voor een rondje door de singels van Breda. Je dient van te voren via de website te reserveren. 

“Bij aankomst geven we een uitgebreide uitleg, zodat iedereen precies weet wat hij/zij moet doen.” De Waterbikes zijn voor 1, 2 of 4 uur te huren. Oftewel voldoende tijd voor een gezellige en unieke ervaring! Je fiets o.a. langs ‘t Spanjaardsgat, het stadspark en andere mooie bezienswaardigheden van Breda.
In twee uur tijd kan je op het gemak het hele rondje Singel fietsvaren.
In uurtje kan je naar de oude gevangenis van Breda (de Koepel) fietsvaren en dezelfde route weer terugnemen. Tussendoor kan je in het Valkenbergpark even aanmeren voor een korte pauze.

Waterbiken is volgens Yassine niet moeilijk om te doen. “Sommigen moeten in het begin een beetje wennen, maar al snel heeft iedereen wel door hoe het werkt”, vertelt hij. “Je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt, maar goed voor de meeste is het een uitje” Als je op je gemakje fietst dan is het voor iedereen goed te doen.” Daarnaast hoeven deelnemers ook niet bang te zijn dat zij in het water vallen. “Ik krijg die vraag vaak”, geeft de verhuurder toe. “Maar de waterbikes zijn heel stabiel, waardoor het onmogelijk is om te vallen.”

1 ding duidelijk, het is absoluut de moeite waard om een keer gezellig te ervaren!

Bregje Kop