Afbeelding
Foto: Unsplash

Drie tips bij het openen van een zakelijke rekening

Door: Redactie Advertorial

(advertorial) - Is jouw bedrijf een besloten vennootschap (bv) of naamloze vennootschap (nv)? Dan ben je verplicht om een zakelijke rekening te openen. Jij bent bij deze rechtsvormen namelijk niet de rechtspersoon, want dit is het bedrijf. Als jouw bedrijf een maatschap, eenmanszaak of vennootschap onder firma (vof) is, is een zakelijke rekening niet verplicht. Toch kun je er eigenlijk niet omheen. In de algemene voorwaarden van veel banken staat namelijk vaak dat je een privérekening niet voor je bedrijf mag gebruiken. Open daarom altijd een zakelijke rekening als je voor jezelf begint. Heb je er nog geen eentje? De onderstaande drie tips komen van pas bij een zakelijke rekening openen.

1. Neem de tijd
Bij het openen van een zakelijke rekening gaan veel ondernemers over één nacht ijs. Zij openen de rekening bijvoorbeeld bij de eerste beste bank die zij tegenkomen. Hanteer je deze aanpak? Dan krijg je misschien al snel spijt van de rekening die je geopend hebt. Je betaalt mogelijk een onnodig hoog bedrag per maand. Neem daarom de tijd als je een zakelijke rekening gaat openen.

Ben je op zoek naar de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf? Maak dan een vergelijking. Dit kun je doen door de site van verschillende banken te bezoeken en te kijken hoeveel een bedrijfsrekening daar kost. Jij kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door een vergelijkingssite te gebruiken. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren om de beste en goedkoopste zakelijke rekening te vinden.

2. Kijk goed welk pakket bij jouw bedrijf past

Als je eenmaal weet bij welke bank je een zakelijke rekening wilt openen, denk je misschien dat het alleen nog een kwestie is van een aanvraag indienen. Dit is een misvatting, want je moet namelijk nog meer keuzes maken. Bij de meeste banken kun je namelijk uit verschillende zakelijke rekening pakketten kiezen. Je kunt een zzp rekening openen, maar er zijn ook rekeningen voor mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Kortom: er is voor ieder bedrijf wel een geschikte zakelijke rekening te vinden.

Om te bepalen wat de beste zakelijke rekening is, laten veel ondernemers zich leiden door de prijs. Dit is inderdaad een optie, maar wij raden je niet aan te veel op de prijs te letten. Het draait immers om de inhoud van het pakket dat je kiest. Kijk daarom goed wat ieder pakket je te bieden heeft en baseer jouw keuze hier uiteindelijk op. Je opent dan misschien niet de goedkoopste zakelijke rekening, maar wel de beste.

3. Open jouw zakelijke rekening online
Wil je een zakelijke rekening openen? Maak het jezelf dan makkelijk en richt je tot de website van een bank. Tegenwoordig kun je namelijk vrijwel overal online een bedrijfsrekening openen. Je hoeft hiervoor enkel een paar simpele stappen te doorlopen. Zo heeft een bank bedrijfsgegevens nodig en zijn zij benieuwd naar het rekeninggebruik. Nadat je de ingevulde gegevens gecontroleerd hebt, dien je jouw aanvraag in. Vervolgens is het wachten op een bevestigingsmail van de bank. Zij nemen jouw aanvraag onder de loep en je hoort snel of deze wordt goedgekeurd. Pas wanneer je goedkeuring van de bank hebt, kun je jouw zakelijke rekening gebruiken.