Jelle

Column

Eindelijk. Het echte werk. Maanden hebben we gekeken naar trainers die naar hartenlust mochten spelen met opstellingen en systemen.
Wedstrijdsituaties konden nabootsen en oefenden op dooie spelmomenten. Zo ook Robert Maaskant.
Lekker boeiend. Zullen de mensen die de tweede helft van Rayo Vallecano - NAC hebben gezien zeker beamen. Potjes tegen amateurs, Belgen, Spanjaarden en Britten. Achter de rug. Snel vergeten, net als het mislukte intertotoavontuur tegen Rosenborg.
Gelukkig gebeurt er bij NAC altijd wat, ook als er niet gevoetbald wordt. Zo toverde projectontwikkelaar Jan Hoppen een plan uit de hoge hoed in het boek NAC, A way of Life. Hij zou, samen met een aantal andere rijke ondernemers, miljoenen in de clubkas willen storten. En daarmee niet eens volledige zeggenschap willen hebben. Bij NAC waren ze erg blij met het vertrouwen, om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag. En die miljoenen? Grote stilte.
Belangrijker was natuurlijk de vraag: Komt Schilder wel, kom-ie niet? Hij wil wel, maar hij mag niet. Zo bleek, net voor het verstrijken van de transferdeadline. Nu heeft technisch directeur Stewart een paar dagen om een andere ster te halen. Van der Leegte?
Het zal. Eerst AZ uit, want daar gaat het om. Met Jelle ten Rouwelaar in de goal. Net als vorig jaar. Ben ik benieuwd naar de speelstijl.

Wijnand Nijs