KAM, But en Barst

Column

Hallo! Komend weekend loopt weer helemaal over, we hebben natuurlijk Breda Barst, 't But-filmfestival (staat in de vorige tipkes), 't Orkest van de 18e eeuw, de KAM en een Gypsy Road Show!

Effe chronologisch:

Vanavond 18 september
Uiteraard zoals elke donderdag de open-podium-avond in 't Hijgend Hert;
maar ook een mini-rock :) festival met 3 Rock-trio's in café De Speeltuin.
Wake uit Breda, Mayfield uit Australië en Scuzz uit Duitsland. Begint om half 10. Entree gratis.

vrijdag 19 september
- Voor de liefhebbers een enorme top-avond in Breda: Het Orkest van de 18e eeuw (speelt het 1100e concert!) o.l.v. dirigent Frans Brüggen speelt Rameau en Chopin.
Plaats: Chassé Theater. Tijd: 20.00 uur. Entree: tussen de 17,- en 41,-! En 't is volgens mij nog niet uitverkocht, dus grijp je kans.

- In Café Catch22 een pre-Barst-optreden van de band Big Head Small Hat; stevige bluesrock vanaf 22.00 uur.

- Ook live-muziek in 't Hijgend Hert deze avond, maar bij het ter air gaan van deze tipkes was mij nog niet bekend welke…...

zaterdag 20 september

- KAM in 't Chassétheater (Bredase Amateurgezelschappen in allerlei genres presenteren zich) vanaf 4 uur. Programma krijg je bij binnenkomst.

- The Gipsy Road Show op het Chasséveld; een mini-karavaan met eten, drinken, expo's over Roma's en Sinti's en uiteraard muziek;
vanaf 4 uur de Mini-Taraf de Hollanda met Roemeense zigeunermuziek en om half 9 de Paulus Schäfer Gipsy Band, welbekend bij de Gipsy-lovers!
Voor zover mij bekend is de entree gratis.

- En dan natuurlijk BREDA BARST!
Vanaf 4 uur kun je terecht in 't Valkenbergpark voor muziek, eten en drinken en ook een beetje snuffelen tussen de verschillende stands; vergeet niet die van Mezz, want je kunt gratis concertkaartjes winnen met ballen gooien bij Janneke!
Er is een prachtige Breda-Barst-Uitloper gemaakt, dus als je die te pakken hebt weet je alles; zowel de volgorde als de info over de bands.

Vandaag begint 't met (letterlijk?) Lawaii! (die overigens ook die avond na afloop nog een after-party-optreden geven in 't Hijgend Hert, na 11 uur dus).
Een aanradertje van mij persoonlijk is Marike Jager (5 uur).
Sean Walsh doet de blues, Tank 86 de stoner-rock en ik ben heel benieuwd naar die oude rotten van Mark Foggo! (of heeft ie nieuwe jonge?).
Afsluiter is Vengeance (zónder Peer Verschuren dus, even voor de duidelijkheid, want er was onduidelijkheid vertelde hij me!).

Er zijn nog diverse afterparty's, die in 't Hert dus, en dan nog eentje bij café Friends (Stuart O'Malley) en in de Boulevard (Milwaukee Wildmen).

Maar morgen moet je weer, dus doe 't een beetje kalm aan!

zondag 21 september

- Vandaag wederom KAM in 't Chassé; nu vanaf 11.00 uur!

- Ook de Gipsy Road Show staat er nog vandaag; nu met om 3 uur muziek van 'Romeny Jag' en om half 5 komt het Lincan Rumanian Gipsy Ensemble.

- Wilt u toch lekkere live-muziek maar 't Valkenberg is een beetje te massaal voor u vandaag met het Barst-Geweld, dan kunt u nog terecht in De Baron z'n Vriendin; daar is om half 5 een optreden van Charlie & the Welfare! Jawel! Altijd fijn!

- Breda Barst begint al om half één, en dan moet je er eigenlijk al wel zijn, want de eerste die het podium beklimt is Jess! 'Onze' eigen Janneke Steffens staat daar met haar band en promoot haar eerste cd die binnenkort gaat uitkomen!
Verder genoeg leuks te zien die dag, o.a. The Exploding Shetland Pony's, Fixkes, Letz Zep, T99, The Death Letters (Frankie!), Agua de Annique en de uitsmijter Kraak & Smaak. Gaat goedkomen denk ik!

Komt u het weekend een beetje door zo? Tot ergens!

Oh ja, voor de liefhebbers: ga vast snel een kaartje kopen voor de "Beatles-A-Go-Go"-middag in Mezz op zondag 26 oktober als voorproefje op de Bootleg Beatels (30 okt).! Deze unieke middag wil en mag je niet missen! Muziek en film, verhalen en weetjes en... natuurlijk een Beatle-quiz! Er is maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar dus wees er snel bij. Ze kosten 5 euri, dus daar hoef je 't niet voor te laten!

Doei!
Marion