Laat, vroeg, en dan de baan op

Column

Dinsdag 30 september. “Goh, ben je er nog steeds” of “ben je er alweer” zijn de bekende reacties van patiënten als je na een late dienst een vroege dienst hebt. Oftewel: de ene avond om 23 uur klaar met werken en de andere ochtend weer om 7 uur beginnen. Dit keer mocht ik echter geen medelijden hebben met mezelf. Om die vroege dienst had ik immers zelf gevraagd. Kon ik tenminste vanavond nog een laatste goede baantraining afwerken voor de Singelloop.

Al te druk was het niet en na een leuke dag werken, kon ik weer aansluiten in de file richting Tilburg. Je moet er wat voor over hebben om je trainer te zien en met een leuke groep mensen te trainen.

In de auto realiseerde ik me dat het wel heel lang geleden was (voor mij dan) dat ik in de regen had moeten trainen. Ik zat in augustus immers ergens ver weg. Langzaam ga je dan al denken aan het weer voor zondag. Maar dat is een factor waar ik geen invloed op ga hebben. Ik loop graag in de regen, dus daar zal het niet aan liggen.

De dinsdag voor een belangrijke race is vaak de laatste training waarin ik me nog echt even wil prikkelen en een goed gevoel aan over wil houden. Na zondag wist ik al wel dat het goed zat, maar ook vanavond bleek dat wel. Samen met Greg (van Hest) liep ik 6 x 1000 mtr. in 3'00'' en sneller. En moeite kostte het absoluut niet. Greg wil zich zondag nog een keer testen met het oog op de Marathon van Eindhoven een week later en allebei willen we zondag hard lopen. Dan is het wel lekker om nog even samen zo’n programma'tje af te werken. En Ad natuurlijk ook tevreden.

De rest van de week train ik nog licht en werken hoef ik pas maandag weer. Een echte luxe voorbereiding dus!

Gewoon rustig blijven.

Colin Bekers