Schokeffect

Column

Het was een rare week. Voor het eerst sinds de invoering van het betaald voetbal stond NAC aan de kop van de eredivisie. Het zorgde voor een toeloop aan aandacht voor de Parel van het Zuiden. Supporters merkten op dat zelfs ‘de Snor’ – Johan Derksen dus – positief was over het spel van de ploeg van Robert Maaskant. Het moet niet gekker worden. De selectie kreeg meerdere taarten te verwerken, al dan niet versierd met Teletekst-pagina 819. Precies, de pagina met de stand van de eredivisie.
In Utrecht hadden ze heel andere zaken aan hun hoofd. In de aanloop naar het bezoekje van de koploper ging de hele technische staf eruit. Op Willem van Hanegem na. Rob Druppers, David Nascimento, John van Loen. Exit. Gebrek aan chemie, te weinig toewijding. Ja, ja. Het zal daar in elk geval een heet middagje worden, en voor de liefhebbers van stekelige persconferenties, een vermakelijke. Want de Kromme gaat zelf de wedstrijd weer toelichten.
Gebrek aan chemie. Flauwekul. Gewoon een staaltje van angsthazerij. Bang voor Breda. Bang voor het alom geprezen geel-zwarte collectief. Waar de chemie vanaf spat. Dat dan weer wel natuurlijk.
Op naar Utrecht.