MustSee en Kroonenberg

Column

Sinterklaas is in 't land, de Kerstversiering hangt ook al overal en sommigen zijn al bezig met carnaval. Ik kan 't niet meer bijhouden, en ga daar ook geen enkele moeite meer voor doen! 't Wordt alleen maar erger; elk jaar gaat sneller dan het vorige!! Kan iemand mij uitleggen hoe dat komt? Omdat ik oud wordt? Of omdat 't zo gezellig is?

Vorig weekend was inderdaad weer een piek! Wéér een legendarisch optreden van The George Harrison Tribute Band gezien (in Den Bosch; hopelijk worden ze óóit uitgenodigd in Breda), Triggerfinger in Mezz (SUPERRR) en natuurlijk de zeer geslaagde surprise-party voor Jan (Abraham) de Bruijn in de Beyerd! Zelden iemand zó verbaasd zien kijken! 't was een héél mooi feestje; zie de foto's op www.cafedebeyerd.nl. Leuk als je geweest bent en misschien ook leuk om te kijken wat je gemist hebt!

Maar we gaan gewoon door. Vanavond bijvoorbeeld Wederom in Mezz. Helaas voor een aantal mensen wederom kei-uitverkocht! Maar de gelukkigen onder u gaan vanavond dus naar Walter Trout!

Er is volgens mij ook een mooie voorstellig in 't Chassé om half 9 in de kleine zaal, van Ulrike Quade; The Wall, met spelers, dansers, poppen en objecten.
Weet niet of 't iets met die Wall van Pink Floyd te maken heeft, maar volgens mij is 't wel heel bijzonder. Entree is 13,-.

Vrijdag 21 november
Voor wie vorige week niet naar Jeroen van Merwijk kon in 't Chassé (niemand kon, want hij was ziek; dus ik krijg een herkansing!), deze avond staat ie in 't Cultureel Centrum in Zundert om half 9. Entree is 18,50.

Dan nog live-muziek in De Speeltuin van Kelly The Crook (funk-rock) vanaf 10 uur
en POB-avond in Café Friends met onze vrienden van Halte 5. Zij beginnen om 11 uur. Gezellig! Later op de avond kun je nog terecht in Santiago de Cuba (boven de Graanbeurs); om 1 uur 's-nachts begint daar nog een band! Deze avond de band Stone21, met in 't voorprogramma Solan (me know nothing).

Oh ja Pa, gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zie je zondag in de Catch!

Zaterdag 22 november
Concert in 't Hijgend Hert van een gloednieuwe formatie: The Moving Tones, met o.a. Frank vd Kooij uit Breda en de bekende (van Mike Oldfield) vibrafonist/percussionist Benoit Moerlen (ik schaam me diep, want nooit van gehoord). Moet zeer speciaal zijn dit project, met muzikanten uit Nederland, Belgie, Spanje en Frankrijk. Ze spelen eigen werk èn covers van o.a. Velvet Underground, Pink Floyd, Radiohead en Wheather Report….; dat belooft wat! Het begint om kwart voor 9.

In café Friends aan 't Kerkplein een optreden van singer-songwriter Guido Staps; 23.00 uur.

Mocht je een enorme behoefte hebben aan stevige Rock met een theatraal randje; we hebben weer een Tommy-avond!! Tis wel een eindje rijden. My Generation speelt deze avond Tommy (van The Who weet-u-wel, oh ja, en wij doen 'm gewoon in 't Engels hoor.) in Horst (Limburg). Voor de die-hards die dit niet willen missen; tis in Café 't Hukske (ja, echt), Schadijkerweg 1. We beginnen om 10 uur!

En anders kun je natuurlijk naar de nieuwe MustSee bioscoop die vandaag open gaat! Je weet volgens mij niet wat je ziet, het ouwe Casino gewend zijnde.
Eindelijk een serieuze Bios in Breda!!

Zondag 23 november

Weer een hoop muziek vandaag.

- Om 4 uur begint Jazzmer in café Oncle Jean
- Ook om 4 uur een POB-optreden in 't Hart van Breda van de damesformatie 'Sam'; folky singersongers!
- In 't Mezzcafé een optreden i.s.m. Velvet Music door de Belgische band "Zender"; aanvang half 5.
- In de Bommel de band "Dollarqueen" uit België; dirtyroadmovie-music; aanvang 5 uur.
- Hoogtepunt van deze middag speelt zich af in café Catch22 in de Vismarktstraat; daar komt namelijk Philip Kroonenberg spelen, mèt band, dus ja, inderdaad, mèt Sjoerd van Bommel op drums! Altijd een enorm feest (zowel Philip als Sjoerd). Gaat weer helemaal geweldig worden; ze beginnen om 5 uur!!

- Om 20.00 is er nog een optreden in De Vulling van singsonger Dave Feenstra.
- En dan nog een - denk ik- juweeltje op de zondagavond in Mezz; Isobel Campbell & Mark Lanegan; Hoop dat ik 't ga halen! Begint om half 9 en kaartjes kosten 18,50.

En dinsdag een hele hoop muziek in 't Chassé; Op dezelfde avond spelen Hot Chocolate (jawel! De Echte!, maar helaas niet met de echte zanger; 8 uur; entree tussen de 19 en 38 euri) èn een jubileum-optreden (25 jaar) van The Dutch Jazz Orchestra!! Om half 9 (entree 20,-)

Zo, da wassie weer voor deze week!

En heeft u al kaartjes voor de KerstMezz?? Ze gaan namelijk héél hard! Ze zijn ook te koop in de Beyerd (of zijn ze al op?).
Wat is KerstMezz? Dat is kerstrepertoire in alle denkbare genres door een keur aan regionale muzikanten! Wie staan er op het podium op deze vrijdagavond 19 december in Mezz? O.A. Peter Mingaars, Schemerkelk Trio met Cees Schoone, The Exploding Shetland Ponies, Martin Peulen, Mr. Moon, Kees van Meel, Deborah Jacobs, Marike Schellekens & Dicky Benard, The Service met o.a. List & Leenders en Jacques Maassen, Yvonne Né, Rock 'n Roll Revival '68, Koor Odyssee Breda, Jess, Joris Rasenberg, Sjakie Hendriks, Navenant, Jan & Ann de Bruijn, Plaeto met Alexander van Breemen, Joep Peeters en Bosco!
Dat bedoel ik!

Tot ergens!

Groetjes,
Marion