'Beau gaat voor bus liggen'

Column

Ik had me nog zo voorgenomen om niets over Beau van Erven Dorens te schrijven. Ik vind het namelijk een vervelend mannetje met een maf accent en een slechte kledingkeuze en die verdienen geen tekst.

Maar van de week heeft hij me toch aan het werk gezet, zogezegd. Ik kwam op internet een filmpje tegen dat 'Beau, enfant terrible van RTL molt camera' als titel droeg. Je ziet daarin een opgewonden Beau die met een wereldbol een camera te lijf gaat en daarna uitlegt aan een andere camera dat hij zoëven met een wereldbol een camera te lijf ging. Zijn ogen zijn opgemaakt en Beau maakt een trotse indruk.

Beau heeft wel vaker van dat soort uitspattingen en ik begin hem ervan te verdenken dat hij 't erom doet. Alles ter ere van het product Beau. Zo heeft hij op het boekenbal wel eens iemand 'op zijn bek' geslagen om vervolgens een jaar lang het boetekleed aan te trekken en meer van dat soort fratsen.
De kroon spande het 'Verschrikkelijke Kind van de RTL' een maand of wat geleden in Amsterdam. Op 't Spui ter hoogte van Boekhandel Atheneum had ik plaats genomen op een verwarmd terras, tevreden aan een pintje nippend. Ik keek recht op het wereldvermaarde café Hoppe waar zich ongeveer vijftig corpsballen hadden verzameld. Allemaal in hetzelfde pak met dezelfde stropdas en dezelfde fatsoensnormen of beter gezegd het gebrek eraan.

De jongelui, veelal bezopen, hielden zich bezig met het elkaar veelvuldig op de schouder slaan daarbij keihard 'HOMO' of 'LUL' uitroepend. Ook werden voorbijgangers niet al te vriendelijk bejegend. Alles redelijk onschuldig totdat vanuit een steegje 'Opperbal' Beau Noël van Erven Dorens straalbezopen kwam aanwaggelen. In een zilveren maatpak stormde hij op zijn vrinden af als wilde hij een stagedive maken. Dat mislukte potsierlijk maar het deerde de arme Beau niet.

Verzekerd van alle aandacht schroefde hij het tempo op door voorbijkomende auto's tegen het portier aan te trappen. Niemand die uitstapte, helaas.
Vervolgens trok de BN'er naar boekhandel Atheneum waar hij met een grote uitgave naar buiten kwam om meteen alle pagina's eruit te scheuren. Beau was waarschijnlijk nog maar net op stoom want hier op volgend moest een aanrijdende toeristenbus eraan geloven.

Het zilveren maatpak op cowboylaarzen rende naar de weg, spreidde zijn armen en bracht daarmee de verbaasde toeristen tot stilstand. Hij begon aan de ruitenwissers te trekken en schold de in paniek naar buitengekomen buschauffeur verrot.

Toen was het tijd voor zijn meesterwerk door voor de bus op de grond te gaan liggen. Nog geen 20 centimeter van de voorwielen af. Ik zag het en prevelde snel een gebed aan alle goden om de versnelling in zijn 1 te zetten maar het gebeurde niet.

Wat ik ook zag is dat iemand met zijn telefoon het hele gebeuren opnam en het dus een kwestie van tijd is voordat we op internet 'BEAU GAAT VOOR BUS LIGGEN' tegenkomen.
Heeft die 'HOMO' toch weer gewonnen.