KerstMezz & Winterfestival

Column

Nog even wat tipkes zo vlak voor de feestdagen (en wie heeft er allemaal vakantie tussen kerst en oud-en-nieuw?). We kunnen nog één week normaal doen, daarna zingen we twee weken kerstliedjes, komen we 5 kilo aan en zijn we een week later nog dronken. Hoewel, in 't Ginneken beginnen ze dit weekend al met het Winterfestival; van vrijdagavond t/m zondag kunt u daar terecht voor de kerstmarkt, kestliedjes en glühwein!

Voor vanavond raad ik u aan:
Concert in Mezz van het nieuwe talent Sabrina Starke (ga naar de Wereld draait door en je bréékt ook door). Wellicht is dat ook wat ons Janneke moet doen! Ze heeft net haar eerste cd uit en speelt vanavond in 't voorpgrogramma met haar band "Jess". Dus half 9 aanwezig graag!! Ik hoop dat 't nog niet uitverkocht is, want ik moet ook nog een kaartje! Entree is 12,-.

Vrijdag 12 december
- CCC Inc.; de Nederlandse Folk-Americana-formatie doen de podia weer aan. (Toen bestond dat woord volgens mij nog niet eens: Americana!). Deze club met o.a. de Doe Maar-jongens Ernst Jansz, Jan Hendriks en Joost Belinfante is volgens mij zwaar de moeite waard; ik ga zeker kijken! Begint om half 10. Entree is 20,-.

- In 't Hijgend Hert via Beaux Jazz een internationale jazz-formatie: Hufflignon. Ze komen uit Canada, Zwitserland en België en de zangeres zingt "onzingbare melodieën"!.
Knap! Optreden begint om half 9. Er zal wel een entree gevraagd worden denk ik, maar héél veel zal dat niet zijn, dus geen reden om niet te gaan!!

- In café Sam Sam een optreden van. Never Mind The Neighbours!! Eindelijk weer 's 'n keer!! Altijd een feestje! Ze beginnen om 22.00 uur.

- In café Friends weer een POB-optreden; deze keer "Rednoze"; popcoverband. Aanvang half 11.

Zaterdag 13 december
- Als u toch al een beetje in de kerst-sfeer wil komen maar geen zin hebt in een kerstmarkt heb ik een mooie: Het Weihnachts-Oratorium van Bach in de Grote Kerk!! Prachtig stuk, uitgevoerd door het Bachkoor Brabant en Barokorkest Florilegium.
Begint om half 8; wat de entree is weet ik niet!! Wel zeer de moeite waard voor de liefhebbers!

- In de Beyerd vanavond de jaarlijkse sponsor-avond van SR&BB. Dat is gewoon een leuk feestje wat voor iederéén gewoon gratis toegankelijk is met een héle leuke band: The Joe Henry Orchestra uit België. Dit zéér prettige orkest bestaat uit twee(!) personen!! Maar die maken dus "lawaai" voor 5! Gaat heel gezellig worden, dus kom lekker een biertje drinken en proosten op de everlasting Blues! De band begint om 10 uur!

- In 't Van Gogh, oh nee; Cultureel Centrum Zundert (ik kan daar niet aan wennen) een optreden van een héle leuke Belgische zangeres; Eva de Roovere.
Begint om half 9. Entree 17,--. Fantastisch toch!

Zondag 14 december
- De jaarlijkse minstrelen- en troubadouren-tocht trekt weer door 't centrum, vanaf 14.00 uur.
U kunt o.a. Closer, The Light Brigade, Somewhere Man, Merel Simons, Wow!ter, Mr. Moon en Halte 5 tegen komen in De Bruine Pij, de Vulling, 't Hart van Breda, Café Sam Sam en 't Zwarte Schaap. De muzikanten doen zelf alle cafés aan, dus je kunt kiezen. óf in 't zelfde café blijven zitten en wachten tot ze langs komen, of zelf een rondje langs de muzikanten lopen op de verschillende locaties!

- De wekelijkse Beaux Jazz sessie o.l.v. Naomi Adriaansz in 't Hijgend Hert begint om half 3

- In Ome Jan ook jazz met Miss Lulu White's Red Hot Creole Jazzband; aanvang 4 uur.

- In d'n Heilige Anthonius een suprise-sessie-band met o.a. Stephan Smit, Willem Scholten en Marcel v. Pijlen; The Cold Rabbit's Slim Shot Contest zeg maar! Aanvang half 5.

En... ik hoorde dat er nog maar een beperkt aantal kaartjes waren voor de KerstMezz op vrijdagavond 19 december (echt waar; dit is geen verkoop-truc), dus ik zou snel zijn, want anders mis je bijvoorbeeld Dicky Benard met Marike Schellekens samen heel intiem op 't podium, en een héle mooie speciale uitvoering van 't mooiste kerstliedje ooit gemaakt (Christmas was a friend of mine v. Fay Lovsky) mèt onze stadsbeiaardier, èn Yvonne Né die gaat zingen, èn het eenmalige Peter Mingaars Rock 'n Roll Ensemble, èn Dean Martin, èn een stuk uit het Oratorium van Mendelssohn, èn Joris & Janneke, èn de familie De Bruijn, èn Sandro van Breemen die een psalm zingt, èn Brian Setzer die meedoet met Bosco... en nog vééééééééééél meer! Opschieten dus!

En natuurlijk ook kaartjes kopen voor The Bosco Christmas Party!! Op de KerstMezz doet een kleine delegatie een paar nummers, maar op zondag 21 december gaat Bosco op volle sterkte helemaal loos, mèt very special guests Chris Strik èn Denise Jannah!!! Kaartjes kosten 10,- en the party starts at 21.00 uur!

Ok, ik laat 't hier bij voor deze week!
(ik hoor de kerstbelletjes al)

Tot ergens!
Marion