Klunen en fluisteren

Column

Hee hallo! Later dan gewend en jullie beslist niet vergeten. Ik ben gisteravond onverwacht prettig gestrand in 't Verkadehuis te Roosendaal en toen zijn de tipkes er bij ingeschoten! Nou zijn de tipke's van deze week op één hand te tellen, dus zoveel mis je d'r ook weer niet aan; en dat terwijl vorig weekend je van gekkigheid niet wist hoe je je aandacht moest verdelen, some things never change!

Maar vanávond, vrijdag 30 januari, is er een speciaal optreden van het Amerikaanse duo Bright Blue Gorilla in "Lättes & Litterature"; een redelijk nieuwe gelegenheid in de Nieuwstraat, zeg maar schuin tegenover Albert Heijn. Je kunt er lekkere thee of koffie drinken, lekkere broodjes eten en boeken lezen. En af en toe is er dus ook live-muziek; vanavond van dit eigenwijze duo; het begint om 8 uur; het muzikale optreden duurt een half uur, daarna wordt de film vertoont waar zij ook hun medewerking aan hebben verleend "Karate Film Café". Omdat er maar plaats is voor max. 35 personen is de entree 8,50, maar dan heb je wel iets héél speciaals natuurlijk!
Het zou dus ook zomaar kunnen dat 't al is uitverkocht, dat weet ik dus niet.

Dan kun je voor de live-muziek nog naar Zeezicht; daar speelt vanaf een uur of 10 Het JEROME HOL TRIO! Met super-gitarist Jerome Hol, bassist Stefan Lievestro en drummer Hans van Oosterhout.

Zondag 1 februari
(HELP! is 't alweer februari!!!) staat de binnenstad natuurlijk in het teken van het "Klûnen"!!! Voor hen die niet kunnen wáchten tot 't Carnaval is: leef je uit!!!
Voor muziek kun je terecht in 't Mezzcafé (half 5); daar speelt PE-ER (ik weet niet of 't Pie-Ar is of gewoon Peer, maar dat maakt voor 't geluid niet uit denk ik),
of in Ome Jan waar nog een nieuwjaarsconcert is (??), maar wel van Audubon, dus dat wordt zowiezo gezellig met o.a. Peter Mingaars, Piet van Tienen en Chris Peeters! Zou zomaar kunnen dat ik even langs kom....

Meer kan ik echt niet verzinnen voor komend weekend (maar misschien heb ik niet goed genoegt m'n best gedaan, oké..).
Maar omdat 't zo weinig is heb ik nog twee bonus-tipke's voor volgende week:

- Dinsdag 3 februari The Levellers in Mezz! Aanvang 9 uur. Entree 18,--.
en
- Donderdag 5 februari weer een pareltje van een tipke: een Rosie Lee Roots Fluisterconcert in 't T-Huis van singer-songwriter Marten de Paepe.
Zie voor de toelichting hieronder! Aanvang half 9, wees op tijd want vol is vol!

Groetjes,
Marion