Prachtig trainingsweekend

Column

Zondagavond. 11 teamleden nemen vermoeid, verbrand en voldaan afscheidt van elkaar na een prachtig trainingsweekend.

Het Zeilteam NHTV neemt deel aan de Race of the Classics. In de aanloop naar deze wedstrijd houden de teamleden voor BredaVandaag.nl een blog bij.

Vrijdagavond zijn wij Brabo’s richting de Veerhaven te Rotterdam gegaan. Daar, onder een toeziend oog van de Erasmusbrug, hebben wij kennis gemaakt met de schipper (oude bekende) en bemanning van de Iris. De Iris is tevens ons wedstrijdschip tijdens de rees.

Na een gezellige introductie en een X-aantal proosten op de verwachte overwinning zijn we ons nest ingekropen om op zaterdag om acht uur gewekt te worden voor een stevig ontbijt en veel, veel koffie. Helaas zaten de weergoden ons die ochtend niet mee. Het regende behoorlijk, het was dik bewolkt en koud.

Tijdens onze tocht van de Veerhaven naar Haringvliet (over de Oude Maas) klaarde het weer meer en meer op. Sterker nog wij eindigden onze dag met zon en flink veel wind. Die zaterdag hebben we 120 ton staal weten op jagen naar een goeie 8 a 9 knopen. U moet uzelf voorstellen dat een schip met 2 masten. 5 zeilen (in normaal gebruik), 5 lieren en 50 lijnen niet gemakkelijk is om te zeilen. Toch vonden mijn teamleden al snel een plekje aan de banken en lijnen.

Het was voor mij als teamcaptain een fantastisch gezicht om vanachter het roer van 36 meter schip, 10 teamleden te zien opbloeien en genieten van het zeilen.

Die avond hebben wij aangelegd in Hellevoetsluis. Ondanks het “geladen” sfeertje dat in de uitgangsstraten van dit “stadje” hangt hebben wij als team weer een gezellige avond genoten. Toch ging de wekker weer vroeg en hadden we natuurlijk ook een uurtje ingeleverd aan de zomertijd. Toch was iedereen fris en fruitig voor de aankomst van twee Brabantse TV stations. Deze zijn de hele dag, met heerlijk en zonnig weer, meegegaan. Ze hebben prachtige beelden van hardzwoegende zeilers en leuke interviews over de race.

Kortom voor het team was het een fantastisch weekend, waarin we elkaar en ons schip goed hebben leren kennen. Wij gaat met moed de Race of the Classics tegemoet.

Jaap Verheijen
teamcaptain Zeilteam NHTV
www.zeilteamnhtv.nl