Jesus Christ & POB Parade!

Column

Het is weer zover! Zo'n weekend dat je van gekkigheid nie weet welk tipke je moet kiezen, en dan heb ik 't nog nie eens over de paas-familie-verplichtingen!

Oké, het ei-vangen in de St. Janstraat mag niet meer (nog steeds niet), dus die tijd heb je gewonnen, dat wel, maar 't blijft gewoon een Paas-weekend van 4 dagen met daarin èn Jesus Christ Superstar, èn de POB-Parade; het grootste gratis popfestival van Nederland wat zich afspeelt in de locale cafés, èn Jazzin' Around in 't Ginneken! Dat zou eigenlijk genoeg moeten zijn (105 acts in twee dagen; ja u leest 't goed: honderdvijf!), maar nee, daarnáást wordt er nog vrolijk op los geprogrammeerd; dus ga d'r maar aan staan!
De Pliessie moest er naar kijken!

Vrijdag 10 april begint 't ècht met

- natuurlijk Jesus Christ Superstar in Mezz (zaal open 8 uur, show start om 9 uur); op een paar kaarten na bij de Beyerd (of die zijn inmiddels misschien ook al weg) is 't helemaal weer helemaal uitverkocht! Gefeliciteerd! Dit gaat ongetwijfeld weer een fijn feestje worden!
(oh ja, Eric, gefeliciteerd met je verjaardag; hoop dat 't gezellig wordt; ik ga 't niet redden want ik moet na 't werk ook nog tussendoor m'n witte regenjas aan gaan trekken anders mag ik Mezz nie binnen; misschien dat ik nog kom als Jesus Christ naar huis is, maar dan ben ik wel dronken natuurlijk….)

Voor de mensen die géén kaartje hebben kunnen bemachtigen toch nog een paar opties:
- Bob Dylan in de Heineken Music Hall. (of zou die ook uitverkocht zijn???? :); hij is er zaterdag en zondag ook dus.)
- U2-cover-band "Achtung Baby" in de achterzaal van Boerke Verschuren (9 uur)
- Zangeres Jessica Manuputty in Zeezicht (10 uur)

Zaterdag 11 april is er een errug leuk feestje waar ik veel van jullie tipkes-lezers zal tegenkomen en waar we ook geen gebrek aan lekkere muziek zullen hebben! Voor mensen die niet weten waar ik 't over heb: beschouw dit als rust-dag/avond, om je voor te bereiden op de komende twee dagen, óf leg nú je paas-familie-bezoekjes af, dan ben je tijdens de paas-dagen zelf free to go!

Zondag 12 april

Jaaaa! Daar issie weer, groter dan ooit; De POB-Paas-Parade!! Ik hoop niet dat u van mij verwacht dat ik alle bandjes ga opsommen; er is een prachtige overzichts-flyer gemaakt met wie-waar-hoe laat; dus die moet je te pakken zien te krijgen, verder staat hetzelfde tijd-schema ook in de Uitloper, dus daar kun je ook mee uit de voeten!!

Het begint in ieder geval om 3 uur in de Avenue met Lokaal Kabaal; daar is een optreden van "Ravage" (genoemd naar mijn haar); later kunt u daar o.a. "The Ghosts of Navarone" zien, èn de Belgische hippies van "Ne t'en fais pas", Fifi Hengsten èn (let op!) het afscheidsoptreden van The Exploding Shetland Ponies!!
Podium Bloos begint ook om 3 uur met hardcore metal van "Dogs rule the Night" en daarna nog veel meer bandjes van ThaHardWay!
Vanaf 4 uur barst 't feest los in de rest van de locaties; 't Mezz Café (Jack Uzi), De Kleine Wereld (Wow!ter, Somewhere Man en Stuart O'Malley!),
Het Zwarte Schaap (Halte 5 om 5 uur), Catch 22 (Black Easter weekend met vandaag The Black Cows! 7 uur!), De Vulling (Benkhof! 7 uur),
Publieke Werken (met om half 9 4bieropLuyken), De Boulevard (boven, met om 23.15 Tank86), De Bruine Pij, De Speeltuin, Dos Amigos (t.o. de Speeltuin),
't Hijgend Hert, Sam Sam, Café Friends, Zeezicht en 't Hart van Breda. De laatste band begint om kwart voor 1 in De Speeltuin (Dirty Bastards).

Buiten deze POB-parade om kun je ook nog om half 3 naar de Beaux Jazz Sessie in 't Hijgend Hert o.l.v. pianist Nick v.d. Schoot,
of, óók heel leuk natuurlijk, naar de Nimmo Brothers (!!!) in de Gouden Leeuw in Dongen.

Ook een idee is om de dag af te sluiten in de Charelli bij het optreden van Slack Alice; ze beginnen om 11 uur.

Maandag 13 april

Het jaarlijkse opwarmertje voor 't Jazz-festival: Jazzin' Around in 't Ginneken brengt Jazz in Café 't Ginneken (Joep Peeters), Oncle Jean, D'n Arme Duvel (Onno de Bruijn), Meneer Dijkstra, Café Moeke en Boerke Verschuren (CSNOX; wat staat voor Chris Strik New Orleans Experience!!!). Alle optredens beginnen om 3 uur! (handig hè).

De POB-Paas-Parade begint vandaag om 4 uur in Mezz, zowel in 't café als in de zaal (om 17.15 speelt daar Electric Moon). Vanaf kwart over 4 kunt u weer álle kanten op; De Pij, de Boulevard, de Speeltuin, de Bommel (Ben Reel !! half 5), de Vrachtwagen, Catch22 met de 2e Black Easter-day; 5 uur: List & Leenders "in black" en om half 7 "Black Tear" met onze Jane op de toetsen!), D'n Heilige Anthonius, 't Hijgend Hert (Rita Lynn! 6 uur), Café Friends (met Merel Simons om 18.45), en 't laatste optreden is een performance van LucyBakesPurpleCakes in 't Hijgend Hert; dit begint om 9 uur.

Nogmaals: kijk voor álle bandjes op www.pobsite.nl

Wilt u de POB-drukte ontvluchten kunt u wellicht nog terecht bij de voorstelling van Jan de Bruijn in 't Van Gogh Centrum in Zundert. "Bijna Thuis" gaat wegens succes op herhaling. Vorige keer was 't helemaal uitverkocht. Wellicht heeft u nu de kans om deze mix van blues, roots en Zundertse liedjes mee te maken. Begint om half 3, kaartjes zijn 17,50.

En we hebben ook nog een gig in Teteringen van het clubke van Iglo: The ZydegoNutz. Ze spelen in De Boskabouter, weet niet hoe laat, maar ik neem aan "in de middag". (en als 't dan toch 's avonds is ben je nog op tijd!).

Ok, als u 't Paashaasweekend heelhuids bent doorgekomen heb ik nog twee tipkes voor woensdag 15 april:

- Spinvis op z'n eentje in 't Chassé Theater (half 9 middenzaal)
en
- De Frits Bayens Big Band feat. gitarist Aaron Raams in Zaal De Kluis in De Bussel in Oosterhout; aanvang 20.30 uur!

En er zijn nog kaartjes voor het Allstars Orkest in Mezz vrijdag 17 april; maar daarover later meer!

Prettige Paasdagen!

Groetjes,
Marion