Nu eerst een biertje

Column

Nu zitten we even in de zon op het dek van de Iris. Even uitrusten, biertje erbij. Vanmorgen vroeg zijn we in alle vroegte in Breda naar de Super de Boer gegaan om daar onze auto vol te laden. Voor 16 man eten en drinken voor een paar dagen, dus dat was een flinke hoeveelheid. Gelukkig was de super erg behulpzaam met het inladen.

Het zijn de laatste loodjes. Over twee dagen vertrekken we. We zijn er helemaal klaar voor. Het trainingsweekend was super. Iedereen gaat er helemaal voor, ook de teamleden die nog weinig met zeilen hadden zijn honderd procent enthousiast.

De komende twee dagen hoeven we niets meer te doen. Alleen genieten. Ik durf te zeggen dat we een van de weinige teams zijn die alles goed voor elkaar heeft, dus wij zijn klaar. Zondag de open dag van de Veerhaven, dat wordt ook leuk. Daar liggen alle boten van de Race of the Classics klaar en is er van alles te doen in de haven.

Maandag moeten de teamleden zich om negen uur melden bij de Veerhaven in Rotterdam. Daarna varen we met een aantal Vips aan boord naar de Erasmusbrug. Dat wordt een heel spectakel, de showstart daar. Om half één gaan we tussen de brandweerboten door richting Hoek van Holland. Daar is een paar uur later de officiële start en dan is het vlug naar Oostende. Ik verwacht dat we daar vrij vroeg zijn.

Waarschijnlijk al tussen twaalf uur ’s nachts en vijf uur ’s ochtends. Dan wordt het eerst goed uitrusten, na een hele nacht zeilen. Overdag in Oostende hebben we rust. Daar is het havenfeest Oostende voor Anker, dat wordt een leuke dag.

Jaap Verheijen, captain Zeilteam NHTV

www.zeilteamnhtv.nl

Eerder columns:
www.bredavandaag.nl/zeilteam