Makreelsandwich

Column

Makreelsandwich met zelfgemaakte mayonaise.

Een gerookte of gestoomde makreel van de markt en dat samen met een lekker recept, dan heb je samen een heerlijke lunch. Tenminste met onderstaande recept wel.

>> Instructiefilm van 1 minuut

OMSCHRIJVING
1
Snijd de makreel open (meestal is hij voor het roken of stomen al open gesneden) en haal dan met een mes het vlees eruit. Let op dat je de graten niet mee pakt.

2
Was en droog de spinazie en meng dit met een beetje mayonaise.

3
Leg de spinazie op de boterham en een paar plakjes komkommer. Verdeel daar de makreel overheen, doe er wat radijsjes overheen en maak het af met genoeg mayonaise.

4
Nog wat peper en zout eroverheen en de boterham er bovenop. Je kan ook nog lekker wat kappertjes toevoegen of voor de vleesliefhebber ook nog een beetje gebakken spek erbij. Eet smakelijk!!

INGREDIËNTEN
Voor 3 of 4 sandwiches

• 1 gestoomde/gerookte makreel
• mayonaise (zelfgemaakt)
• bruin brood
• verse spinazie
• paar plakjes komkommer
• 8 gesneden radijsjes
• zout/peper