Jazz, Blues & Vagabound!

Column

Hallo allemaal! Genoeg te doen de komende dagen.

Vanavond is er weer een >85 Decibel open-podium-avond in 't Hijgend Hert met o.a. optredens van Helmet & Ronin (met acoustische gitaren) en Martin Peulen. Aanvang van 't open podium is half 10.

Vrijdag 8 mei
- in 't Chassé Theater een concert van Gare du Nord met 't "Sex 'n Jazz"-project! Zeker de moeite waard!!! Begint om half 9, kaartjes kosten tussen de 14 en 20,-.
- The Veils spelen in Mezz (9 uur, 15,-), maar ik heb vernomen dat dit reeds is uitverkocht (weet ik niet zeker).
- In Electron (Belcrumweg 19) een optreden van het duo "Jip's Sister"; Leonie Leydeckers en Eddy Stooker brengen covers van bekende pop/folk-songs en eigen nummers. Aanvang 8 uur.
- Bij de viering van het één-jarig bestaan van café Bel Air op de kop van de Boschstraat speelt de funk-soulband Mylova.
- In 't Hijgend Hert een optreden van "Vagabound" om 10 uur. De samenstelling van Vagabound kan variëren van alleen singer-songwriter Mario Vergouwen tot een
5-koppige band. Schijnt wel heel leuk te zijn. Effe checken!

Zaterdag 9 mei
- Erg leuk om naar toe te gaan is de Muzikantendag in 013 (Tilburg) met aansluitend, vanaf 18.30 uur het "Vlaamse Reuzen - Hollandse Leeuwen Festival" met o.a. Das Pop, Giovanca, Kyteman en ...Triggerfinger! Toppie! Entree is 17,50! (veel plezier jongens/meisjes.)
- Jazz in 't Hert van het Jan Schröder Quartet uit Utrecht. Hippe groovy Jazz van gitarist Jan Schröder met o.a. Paul Maassen op toetsen.
Entree is 6,-. Het concert begint om half 9.

Zondag 10 mei
- Beaux Jazz Sessie in 't Hijgend Hert olv Naomi Adriaansz vanaf half 3.
- In 't Chassé Theater om 3 uur een concert van het Bredase "Sinfonietta"; een jubileumconert ter ere van het 50-jarig bestaan van die orkest!!
Ze hebben diverse gasten voor deze gelegenheid, en spelen o.a. een stuk van John Rutter waarin Lucie Hillen de sopraansolo vertolkt.
Renéé, veel succes, weet niet zeker of ik er ben!!
- Jump, Blues en Rock'n Roll in de Bommel vanaf half 5 van The Treble Shooters.
- Dimestore Hoodo (Blues en Rock) speelt in d'n Heilige Antonius, ook vanaf half 5.
- En de echte blues-die-hards verplaatsen zich vast richting Dongen; daar speelt harmonica-man James Harman in café De Gouden Leeuw vanaf 7 uur.
Niet de minste natuurlijk!

Voor volgende week wil ik u nog even attent maken op een optreden in Boekhandel Van Kemenade (Ginnekenweg) op woensdagavond 13 mei, van schrijver èn muzikant Arthur Umbgrove ter gelegenheid van het verschijnen van zijn laatste roman 'De Hartslag van de Aarde". Het optreden begint om 20.15 uur en de entree is 7,50.

Donderdag 14 mei speelt Stuurbaard Bakkebaard in Mezz; het betere "potten- en pannenwerk", denk aan Tom Waits! Begint om half 9; entree is slechts €10!

Ik laat 't hier even bij!
Fijn weekend en tot ergens!

Groetjes,
Marion