t Spanjaardsgat & De Nieuwe Veste!

Column

Voorafgaand aan de MEGA-Jazz-tips van komende week (tenminste als de techniek me niet in de steek laat, de 'gewone' tipkes, hoewel, tis nu ook al prioriteiten stellen...

Donderdag 14 mei
- Al genoemd, maar ik doe 't nog een keertje, want volgens mij is 't heel leuk: Stuurbaard Bakkebaard in Mezz; aanvang half 9 (voorprogramma),
entree 10,00.
- In 't Mezz-café is ook live-muziek; blues/rock van "King Jack" (9 uur).
- Op de >85 Decibel open-podium-avond in 't Hijgend Hert een acoustisch optreden van Halte 5; in voorbereiding op hun cd-presentatie op 7 juni.
Begint rond half 10.

Vrijdag 15 mei
- voor de quiz-fanaten onder U: er is weer een muziek-kwis in café De Zandloper! Inloop half 9; start 9 uur. Je kunt ook alleen komen luisteren maar als je mee wil doen kun je je 't beste vantevoren opgeven via info@cafedezandloper.nl.

- Vandaag en morgenavond zijn de Spanjaardsgatconcerten op 't ponton in de Haven bij, inderdaad, 't Spanjaardsgat!
Vooral veel film- en musical-muziek heb ik begrepen. De concerten zijn gratis toegankelijk en ze beginnen om 8 uur. En dat 't maar mooi (droog!) weer mag zijn.

Zaterdag 16 mei
- Open dagen in de Nieuwe Veste vandaag en morgen! Alle afdelingen; muziek, dans, theater en beeldend presenteren zich d.m.v. workshops, presentaties en uiteraard alle informatie die u maar wenst. Zaterdag kun je terecht vanaf 11 uur (tot 4 uur 'smiddags).
- Ook vanavond dus 't Spanjaardsgatconcert om 8 uur
- In 't Chassé weer een aflevering van "American Treasures"; voor de liefhebbers van Americana en Country; Peter Rowan & Tish Hinojosa.
Tis in de kleine zaal en de entree is 17,--.
- In Mezz een voorronde-avond voor Breda Barst met o.a. The Light Brigade en Ne t'en Fais Pas als kanditaten. Begint om half 8. Toegang gratis.
- In 't Hijgend Hert een concert van een nieuwe formatie geformeerd door bassist Hans de Vos, genaamd "Carmuze", met o.a. de violiste Carmen Jacobs. Begint om 10 uur.

Zondag 17 mei
- De jaarlijkse vrijmarkt in Princenhage!!!!! Vanaf 10 uur kunt u terecht op de curiosa-markt die nooit ophoudt!!!! En we bidden weer voor mooi weer!
- Vandaag dus wederom open dag in de Nieuwe Veste van 12 uur tot 5 uur 'smiddags, met workshops en diverse optredens zowel binnen in de Theater-zaal en in de concertzaal als buiten op 't podium op 't binnenplein, in diverse stijlen muziek; klassiek, wereldmuziek èn jazz, met o.a. Chris Strik en Mete Erker.
- In 't Hijgend Hert een uitvoering van het Band-coach-project van Hans de Vos. Zijn pupillen zullen vanaf 3 uur laten horen wat ze geleerd hebben van de meester!!!!
- In Theaterzaal De Boulevard is het verplaatste "Politiek Café Karaktûr" (wat eigenlijk 3 mei in 't Hert zou plaatsvinden). Het is dus nu in de Boulevard en 't begint om 16.00 uur met als hoofdthema de Europese Verkiezingen.
Muzikale bijdragen zijn van zanger Dexter Filius, begeleid door gitarist Gugu Ghazarian en pianiste Anna Sasiadek, èn van List & Leenders (jawel!).
Entree is gratis. Wel naar boven komen dus!!!!
- In Ome Jan om 4 uur de CD-presentatie "Elvis Anders"; een project van Joep Peeters. Vandaag speelt hij met een aantal mensen die ook meespelen op de CD, en uiteraard kunt u ook de CD aanschaffen!!! Naast Joep, o.a. op 't podium: Robert Veen, David Lukacs, Onno de Bruijn en Kees Schoone. Special guest is de (opera!)zangeres Gail Gilmore die ook een "jazz-moppie" zal doen (hoe oneerbiedig :).

Voor volgende week tip ik nog:
- dinsdag 19 mei: op 't ponton in 't Spanjaardsgat speelt Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht vanaf 8 uur. Ze spelen stukken uit beroemde Rock-Opera's, zoals Tommy, Hair en Jesus Christ Superstar. Ze komen binnenkort in 't Chassé, maar vanavond is 't gratis!!! (ja, normaal ben ik niet zo zuunig, maar tis toch crisis?????)
- woensdag 20 mei: als voorproefje op 't Jazz-Festival met 86.000 optredens overal en allemaal tegelijk neemt de Bommel vanavond 't voortouw:
Coverband "Stooom!!" staat op 't podium vanaf half 10!

In voorbereiding op de Turbo-Jazz-Tips van volgende week,
verblijf ik, hoogachtend en was getekend.

Marion