Smaakvolle Festivals!

Column

Allez, 't festival-seizoen is begonnen!

Vorig weekend heeft een aantal van jullie genoten van Pinkpop, 't Zigeunerfestival en de Jazz in Den Bosch. Ik was bij de singer-songwriters in Eindhoven, en dat is nu al mijn favoriete festival, dus daar mogen ze van mij mee doorgaan! En we kregen in Breda onverwachts als laatste toetje nog Massada in 't Spanjaarsgat op tweede Pinksterdag; óók héél leuk!!

Komende dagen hoeft u zich ook zeker niet te vervelen; sterker nog; ik zou vanávond al beginnen als ik jullie was, en wel in de Mezz: Jazz Attack!!!
Een lekkere avond met zangeres Moon Baker, daarna The Jazzinvaders (héél fijn clubje met Erwin Hoorweg, Rolf Delfos enz.) en daarna DJ Maestro!
Begint om 9 uur en kost slechts 10,--!

Verder is momenteel het Jazz-Festival bezig in Bergen op Zoom, en dat duurt nog t/m zondag; zéker de moeite om naar toe te gaan; op vrijdag treft u daar o.a. The Chris Strik New Orleans Experience (met ook Ferry Smans, Mete Erker en Rob v. Bavel enzo..), en Piet Noordijk met The Beets Brothers èn Sinas (dat is met oa Rob v.d. Wouw, Jos de Haas en Joost Kroon), niet misselijk dus,
en zaterdag spelen o.a. het Amina Figarova Sextet (dus Strik kan blijven slapen in 't Krabbegat!), de Keesjes (weet niet wie dat zijn maar vind de naam erg leuk), Carlo de Wijs, en de Special Request Horns (met oa Loek Boudestijn, Jan v. Duikeren, Antron Goudsmit, Michel v. Schie en Martijn Vink);
ik bedoel maar, en zondag hebben we o.a. het Bix Beiderbecke Fabulous Orchestra met onze Ad Houtepen èn z'n dochter!
Voor 't volledige programma en de juiste tijden kijkt u op www.jazzbergenopzoom.nl

En dan zijn er natuurlijk de Parkfeesten in Oosterhout!
De avonden zijn al volledig uitverkocht, maar u kunt nog wel zaterdag èn zondag overdag gratis naar een héleboel bandjes gaan luisteren!! Met name zondag hebben ze flink uitgepakt; ik noem een paar namen uit de lange rij; Gruppo Sportivo, The Sheer, Lucky Fonz III, De Dijk, Marieke Jager, Giovanca, Freek de Jonge en Boudewijn de Groot; best aardig toch???? Kijk effe op de website voor de tijden.

In Breda het culinaire weekend 'Smaakvol Breda' vrijdag t/m zaterdag op die prachtige locatie in 't Chassépark bij 't Breda's Museum!
Lekker eten en drinken, en er is uiteraard ook entertainment en muziek; vrijdag van de band "Stunning" met Marjon van Iwaarden (soul, disco, dance), zaterdag van de band "Time Out" (met Rachel Hesseling) - (soul, funk R&B) en zondag van Bosco (Big Band/Swing); ik weet niet hoe laat enzo, staat nergens, maar ze zullen vast een aantal sets spelen in de loop van de avond (of misschien ook wel middag??).

En verder ook nog:

Vrijdag 5 juni

Livemuziek in:

- De Nieuwe Veste: in de concertzaal een uitvoering van o.a. sitar-leerlingen van Jan van Beek; waar dus ook Dave (van ons Anja) acte de présence zal geven! Het begint om 8 uur!

- 't Hijgend Hert; POB-concert van "Channel 7"; jazz, funk & fusion; aanvang 9 uur.

- 't Mezzcafé; de Belgische band "Customs"; aanvang half 10, entree gratis.

Zondag 7 juni

- Zeer speciale (ik zal nix verklappen) CD-presentatie van Halte 5 in de zaal van Mezz. Aanvang 4 uur. Entree is gratis.
Succes mannen!!!

- In 't Mezzcafé eerste editie van een nieuwe folk-serie: Ent op Streek. Deze keer Tom Theuns uit België. Aanvang half 5.

- In Publieke Werken een optreden van "A Few Good Man" (zonder Jack Nickelson); aanvang 4 uur.

Ik denk dat 't best gaat lukken zo!!!!
Groetjes en tot ergens!