Courgette kaviaar met geitenkaasroom

Column

Kaviaar klinkt luxe en duur en dit is dan ook een exclusief gerechtje. Leuk als voorafje of amuse, in een wat kleinere portie.

OMSCHRIJVING

1 Verwarm een scheutje olijfolie met het klontje boter in de pan.

2 Doe hierbij de courgetteblokjes en bak ze met wat zout en peper gedurende 2
minuten.

3 Giet er vervolgens het scheutje bouillon bij. Hier kun je groentenbouillon
voor gebruiken als je het vegetarisch wilt houden. Anders bevelen we kipbouillon aan. Bak het nog 2 minuten.

4 Doe de courgette in een kom en voeg de kerriepoeder, paprikapoeder, komijnzaad en gemalen knoflook toe en roer goed door elkaar.

5 Verwarm het nogmaals in de pan en gebruik een stamper (die je ook voor stamppot gebruikt) om alles fijn te drukken. Het moet er precies tussenin
zitten: nog net wat kleine stukjes.

6 Doe dit in een glas en schep er een flinke lepel geitenkaasroom bovenop.

7 Als je er weinig van maakt, is het een mooie amuse. Maak je iets meer, dan is het ook erg lekker als bij- of voorgerecht.

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen
• 1 courgette in blokjes
• scheutje bouillon (10 ml)
• 1 mespunt kerriepoeder
• 1 mespunt paprikapoeder
• 1 mespunt komijnzaad
• 1 mespunt gemalen knoflook
• olijfolie en klontje boter
• zout/peper
• 50-100 ml geitenkaasroom

Instructiefilmpje van 1 minuut