Gazpacho

Column

Eigenlijk is er geen authentiek Spaans recept voor gazpacho.
Het Latijnse woord caspa betekend namelijk restant. Wat wel vaststaat is dat er geen vlees of vis in hoort. Vaak vormen tomaten de basis. Zet de soep een tijd in de koelkast de smaak wordt er beter van.

OMSCHRIJVING (zie instructiefilmpje van 1 minuut)

1 Laat het brood tenminste 10 minuten weken in water.

2 Snijd de ui doormidden. Snijd de ene helt in grove stukken en snipper dan de andere helft.

3 Snijd dan alle tomaten, behalve 1, in grove stukken. Doe dit ook voor de groene paprika, komkommer.

4 Pureer dan mbv een keukenmachine of staafmixer de ui, groene paprika, geschilde komkommer, tomaten, knoflook en het brood.

5 Giet in een kom en zet een tijdje in de koelkast. Snijd dan de gekookte eieren, rode paprika, 1/2 komkommer en tomaat in kleine stukjes.

6 Breng de gazpacho op smaak met peper, zout en olijfolie en serveer. Laat de
eters zelf hun gazpacho garneren met de ei, komkommer, paprika en tomaat.

INGREDIËNTEN

voor 6-8 personen

•7-8 rijpe tomaten
•1 groene paprika
•1 ui, de helft gesnipperd
•1 rode paprika
•4 eieren, gekookt
•2 teentjes knoflook
•peper/ zout
•scheutje olijfolie
•2 zachte broodjes of boterhammen
•1 1/2 komkommer

Per persoon: KCAL: 117 , Eiwit: 2,2 , KOOLH: 5,5 , VET: 5,2 GR