But, Blues, Belcrum en Ben Prestage

Column

Het is duidelijk einde komkommertijd want je weet van gekkigheid niet waar je naar toe moet!!

Het But-Filmfestival is begonnen en duurt nog t/m zondag; liefhebbers van B-films, Underground & Trash kunnen terecht in Electron;
kijk voor 't programma op www.butfilm.nl

Verder is er dit weekend natuurlijk het Blues Festival in 't centrum van Oosterhout (vr.-za.-zo.), ook altijd errug gezellig; met vrijdag o.a. publiekslieveling Big Bo, het gitaarwonder Aynsley Lister en het illustere trio Walter Lavent - Jan de Bruijn - Kaz Lux!
Zaterdag is Bo er overigens weer en dan komt ook Stefan Schill. Kijk voor de volledige programmering op www.oosterhout-blues.nl

Èn 't is dit Spaans weekend bij Café Moeke in 't Ginneken: vrijdag, zaterdag èn zondag Spaanse Fiësta met veel muziek, dans en tapa's.

Dan hebben we ook nog zaterdag en zondag de Gypsy Road Show in 't park langs de Cimburgalaan (in Boeimeer); een minikaravaan met authentieke woonwagens; eten, drinken expositie van levensgrote Sinti en Roma-foto's en uiteraard live-muziek van het zigeunerorkest Roma Mirando (za. 20.30 uur) en Johnny en Mozes Rosenberg (zo. 17.30 uur).

Èn we hebben 't Popelucht Festival in Etten Leur, met op zaterdag o.a. Big Shampoo & the Hairstylers en op zondag Jan de Bruijn & friends;
kijk op www.popel.nl

Zijn we d'r al?
Nee, want het is zaterdag en zondag óók Expeditie Belcrum!! Kunst en Cultuur in de mooiste wijk van Breda :) !
Er is van alles te beleven in o.a. Bloos (zaterdagavond wordt daar afgesloten door "Fire, Smoke & Ashes") en The Loads (daar is 't 2 dagen open huis met openbare dance- en muziekworkshops), Kop en Electron en uiteraard zondag de "Kunst in de Huiskamers"; wandel door de wijk en laat je verrassen!!! Vergeet niet zondagmiddag even langs 't Pastoor Pottersplein te lopen want daar kom je een unieke gelegenheidsbende tegen; inderdaad, u raadt het al: De Belcrumband!!!! Gaat dat zien! Wat een muzikale wijk zijn wij toch :))
Voor info kun je terecht op www.expeditiebelcrum.nl, en er zijn ook mooie programmaboekjes te krijgen op verschillende plaatsen in de wijk.

Nou, dat was volgens mij op zich wel genoeg, maar....
we hebben bijvoorbeeld ook nog

op vrijdag 11 september
een leuk optreden in Mezz van "Johan"; aanvang 8 uur, entree 16,50

En op zaterdag 12 september
het al eerder aangekondige Rosie Lee Roots Saturday-in-the-park-concert van Ben Prestage bij 't T-Huis in 't Valkenbergpark. Deze one-man-band gaat zéker wat leven in de brouwerij brengen op de Open Monumentendag (ook leuk) deze middag, het is eh... zeg maar, géén "fluisterconcert" als u begrijpt wat ik bedoel! Het begint om 4 uur en de entree is gratis!

Trouwens, in het kader van de Open Monumentendag kunt u ook terecht in 't Stadhuis op de Grote Markt bij "Het Liedjesaterlier" waar het Duo Dena (bestaande uit Deborah Jacobs en Naomi Adriaansz!) samen met de deelnemers (gratis!) ter plekke een lied maakt over een monument in Breda.
Ze doen dit om 1 uur en om 3 uur! Leuk!

En op zondag 13 september

- de Beaux Jazz Sessie in 't Hijgend Hert (half 3)
- de Fernando Lewis Supersessie op de Grote Markt (verrassing!) (4 uur)
- een singer-songwriter in 't Mezzcafé; Lucas Schlicher (half 5)
- The Veldman Brothers (blues) om 5 uur in D'n SchijnHeilige Antonius
- The Datsuns (heavy!!) in de zaal van Mezz om half 8 (entree 13,-)

En er is vast nog veel meer maar ik vond dit wel effe voldoende!!
Tot ergens en tot volgende week! (Breda Barst!).

Groetjes,
Marion