Zalm met nectarine op een aardappelrondje

Column

Snijd de aardappelschijfjes fijn en doe ze in een kom met de melk, knoflook en prak met een vork zo fijn. Het mag nog wel een beetje grof blijven.

Doe hier wat zout en peper bij en verwarm wat olijfolie in een koekenpan.

Zet hier een vormpje in, ik heb hiervoor een maisblikje gebruikt. Zowel boven- als onderkant er af en goed schoonmaken en je hebt een mooi vormpje om te gebruiken bij het koken of opmaken van borden.

Doe hier 2 flinke scheppen aardappel in en druk goed aan. Haal de vorm weg en bak het aan beide kanten goed bruin. Hij mag lekker krokant worden.

Snijd de zalmfilet en de nectarine fijn en doe deze in een kom. Knijp hier wat citroensap boven uit en voeg een schep mayonaise toe. (Uiteraard kun je dit ook half creme fraiche en mayonaise doen) Breng op smaak met zout en peper.

Let het aardappelrondje op een bord en doe daar een flinke lepel van de zalm bij en decoreer met wat streepjes komkommer.

INGREDIËNTEN
voor 2 personen

• 150 gr aardappelschijfjes
• scheutje melk
• mespuntje knoflook
• 50-70 gr gerookte zalmfilet
• 1 nectarine
• 1 flinke theelepel mayonaise
• Sap van een (kleine) halve citroen
• Klein stukje komkommer (decoratie)
• zout en peper
• olijfolie

Zelf maken: Bekijk de instructiefilm van een minuut op Kookse.tv