Oosterse gewokte kip met sesamolie en groene paprika

Column

De combinatie tussen de noten -en sesamolie is geweldig, het geeft het gerecht zo veel smaak.

Je kunt ook variëren door de kip te vervangen door fijngesneden biefstuk. De kooktijd wordt er niet langer op.

OMSCHRIJVING
1 Verhit de archideolie in een wok op hoog vuur.
2 Wanneer de olie begint te walmen kan de kip in de wok. Dit roerbak je 2 minuten of tot de kip rondom gekleurd is.
3 Schep 1 eetlepel sambal in de wok en voeg de ui en knoflook toe. Wok gedurende 2 -3 minuten.
4 Dan kan de groene paprika erbij samen met de paarse basilicum. Schenk daarna de sojasaus, vissaus en sesamolie in de pan.
5 Roerbak even mee. Doe dan de suiker erbij samen met de sherry. Kook dit 1-2 minuten tot de alcohol is verdampt.
6 Doe dan de taugé in de pan en roerbak nog 1 minuut mee.

INGREDIËNTEN
Voor 2 personen

• 300 gr.kipfilet, in reepjes gesneden
• 20 ml Thaise vissaus
• 1 theel. sesamolie
• 2 eetl. archide olie
• 1 eetl. sambal
• klein scheutje sherry
• 2 uien, oosters gesneden
• 1 groene paprika
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 1 eetl. bruine suiker
• 75 gr. taugé
• 10 ml donkere sojasaus
• 10 ml lichte sojasaus
• 2 eetl. gehakte paarse basilicum

Filmpje:
http://www.kookse.tv/recepten-592-Oosterse-gewokte-kip-met-sesamolie.php