Kermis & Bierweek

Column

Hallo!! Wat een prachtige Herfst is 't! Héérlijk!! Zo mag 't van mij 't hele jaar blijven!  Ik ben natuurlijk weer wél snert-verkouden, dat schijnt er dan ook bij te horen, maar allez; je kennie alles hebben!
 
En 't stikt van de Tipkes! Je ziet bij wijze van spreken door de tipkes 't bos nie meer (terwijl 't daar nu juist zo mooi is!).
Met name zondag....; ik ben blij dat ik een afspraak heb want ik was helemaal doorgedraaid denk ik....pffff; succes jullie!!
 
 Vanavond (15 oktober) twee bands op 't Open-Hijgend-Hert-Podium; "Jazzeker" en "Folk 'n Jazz" (vanaf 9 uur,
en een concert van het Belgische "Das Pop" in Mezz; erg leuke band; begint om half 9, entree 15,-.
 
Wie is er trouwens naar de Quizz-avond geweest? Was 't te doen??
(Dicky, wij gaan op maandag 22 december hè!!).
 
 Morgenavond (16 oktober) zie ik een heleboel van jullie uiteraard in Mezz bij Bill Wyman & The Rhythm Kings;
heb er enorm zin in! De Tovenaar is weer in Breda!! (eh.. de Tovenaar, voor wie dat niet weet, is niet Bill zelf maar Albert Lee, maar dat wist je natuurlijk wel:)). Ik vrees dat 't nu echt wel helemaal uitverkocht is (maar je kúnt effe bellen natuurlijk voor de zekerheid),
maar anders heb ik dus nog een leuk alternatief voor deze vrijdagavond: Ierse Blues in Café Catch22!
Paul Sherry begint rond 10 uur. Entree gratis. (en dat is bij Bill Wyman dan weer niet het geval natuurlijk...).
   
Zaterdag 17 oktober
 Het is weer KERMIS in Breda!!!! Vandaag wordt ie geopend! Winnen, winnen winnen, steeds maar winnen, niet uit 't doolhof kunnen komen (is mij vorig jaar nog overkomen echt waar), 't spookhuis, de botsauto's (maar ik moet van Iglo "autoscooters" zeggen), het saaie maar toch onmisbare reuzerad, de grijpautomaten een heleboel attracties die mij veuls te hoog en te hard gaan en waarvan ik de naam niet ken (ik ben nog van de generatie die "de Moonlift" héél eng vond), de waarzegster en natuurlijk de oliebollen en/of de poffertjes!!!
 
En wat is er ookalweer áltijd tegelijk met de kermis?? Niet de herfstvakantie... , maar wèl de Belgische Bierweek in de Beyerd!!!! Minstens zo'n groot evenement, en daarom passen ze ook zo goed bij elkaar!
Vanavond gaan wij (THE SERVICE) weer, zoals èlk jaar, het podium op om deze Bierweek in stijl muzikaal te openen! Met z'n Tienen!!
Wij, Vikkie Stikkie, David van Dinther, Kapitein Iglo, Adje Leenders, Deborah de percussie-pygmee c.q. baskabouter c.q. wereld-zangeres, Ed Langer, Max van Alphen, Eric Schouten, Renate de Jong èn ikkezelf gaan er wéér een enorm feestje van maken onder supervisie van Bompa Lavent achter de mengtafel! U weet, dit gebeurt maar één keer per jaar, dus laat deze gelegenheid niet voorbij gaan............. We beginnen rond 22.00 uur!
 
Nou ja, meer tips hoef ik nu natuurlijk eigenlijk niet meer te geven....;
maar in 't kader van 't niet mogen drinken als je nog moet rijden (lopen mag trouwens ook al nie meer heb ik gehoord..) heb ik nog iets voor de mensen uit:
- Terheijden; namelijk de Traaise Muziekdagen (zaterdag en zondag) bij Café Ons Thuis, vanaf 3 uur, met o.a. Kaz Lux (die zien we vaker tegenwoordig!!); kijk op www.traaisemuziekdagen.nl;
maar je kunt natuurlijk ook best op de fiets naar de Beyerd, want dat is een eitje vanuit Traaie, en Deborah kan ook heel hoog zingen....
 
-  uit Etten-Leur; namelijk de Smartlappenroute in de grote tent èn in de café's op en rondom de Grote Markt met o.a. Jacques Herb (de èchte),
Duo Laconiek, de Smarties, Duo Daktari en de Cactus Cowboys;
maar op de fiets van Etten-Leur naar Breda is óók best te doen (been there, done that), en wij spelen óók cowboyliedjes (twee) en smartlappen...., wat dacht u van "Piece of my Heart"??? De Ultieme Smartlap dacht ik zo!
 
- uit Zundert; namelijk het Showdown Bluesfestival in Cultureel Centrum Zundert; begint om 4 uur 'smiddags en de entree is 13,--;
er zijn o.a. optredens van The Free Ride (met Kees Schipper), Paul Sherry en Fried Bourbon (leuke Belgische bluesband);
oké, fietsen vanuit Zundert is best ver, maar je hèbt mensen die fietsen naar Santiago de Compostella, sterker nog, de meesten lópen d'r naar toe! Enneh...die Paul Sherry staat vrijdagavond in de Catch22 (dit is wel héél erg ..), enneh...er zijn mensen die helemaal niet persé hoeven te drinken, enneh...d'r rijden altijd ook nog taxi's!
 
Dus ècht serieuze concurrentie hebben we niet zeg maar...
See you in De Beyerd!
 
Zondag 18 oktober
 Zondag is echt niet meer normaal, ik maak er maar een "saai" lijstje van want anders komt u d'r nooit meer uit:
 
- vanaf 12.00 uur ; Café de Beyerd; i.h.k.v. de Belgische Bierweek traditiegetrouw het "Bierproeven" mèt bierliederen van mannenkoor "Herenleed"!
 - 15.00 uur; Hotel De Keyser; Jazzswingclub met o.a. Suzanne Alt (inderdaad, op Alt!).
 - 16.00 uur; Café Oncle Jean; Fernando Lewis Sessie met als special guest Saskia Laroo.
 - 16.00 uur; Café Bel Air; optreden van Rita Lynn (uit Zundert, dus waarom zou je op zaterdag naar Zundert gaan als Zundert op zondag naar Breda komt?). Erg leuke band trouwens, maar dat wist u al!
- 16.00 uur; Café Zeezicht; Bosco! Gezellig, ze zijn er weer - die Zeezicht concerten! En Bosco!
- 16.30 uur; Mezzcafé; Lavalu; héél erg leuke singer-songwritster die niet in een hokje te stoppen is!! ('t is een soort elfje).
- 16.30 uur; Café De Bommel; optreden van The Real Thing - yep; tribute aan U2. (hopenlijk beter dan die op Barst, sorry!).
- 17.00 uur; Café Catch22; optreden van een Rock-academieband uit Tilburg: "Integrated Fuel"
- 17.00 uur; Café O'Mearas; The Hillbilly Rebels (Irish Stuff)
- 17.00 uur; D'n Heilige Antonius; jaren '70 hardrock van "Solan"
- 19.00 uur; Café De Kleine Wereld; country-folk, eigen werk en covers van Joeke Knijft (mèt pel-pinda's!).
 
 Ik zou zeggen: Prettige Wedstrijd!
 
En dan nog:
 
Dinsdag 20 oktober:
 
- Maarten van Roozendaal in 't Chassé (half 9) (ik ga die prijzen niet meer opnoemen want dat zijn er teveel tegenwoordig!)
- Babylon By Buss in de Bussel in Oosterhout (ode aan ome Bob); 20.15 uur, entree 17,50
 
  Woensdag 21 oktober:
 
- De "Belgische Bierweek in de Beyerd - mosselavond" met "Net Niet Benefiet"
- in De Kluiz (kleine zaal in de Bussel in Oosterhout een optreden van bassist Aaron Raams met Bora Bora (dit zijn Ferhan Otay, Pascal Vermeer, Mete Erker en Jeroen van Vliet !!!); kaartjes kosten 12,50 en zijn te koop bij H19 (centrum voor de kunsten aan Heuvel 19)
 
 Voor 't geval ik laat ben volgende week doe ik donderdag er ook nog maar bij:
Donderdag 22 oktober
 
- De "Belgische Bierweek in de Beyerd Biertombola" met muziek van Joep Peeters!
- Kim Hoorweg in 't Verkadehuis in Roosendaal "My recipe for a happy life"; aanvang 9 uur, entree 10,--
- Moke in Mezz! Maar dat is dus blijkbaar al uitverkocht.
Heeft iemand toevallig nog een kaartje over......?  Tis maar een vraag? (tot nu toe steeds gelukt dus.....!)
 
Tot zaterdag allemaal!
Marion