Kerstgluurweer

Column

Beste redactie,

graag wil ik u verzoeken uw columnist, voorheen een goede kennis van me, te ontslaan.
Vorige week werd ik namelijk uitgemaakt voor een soort voyeur. Dat ging me een stap te ver. Ik gluur nooit, maar kijk alleen bij open ramen naar binnen.

En over gluren gesproken, deze week kreeg ons nationale kwaliteitsblad de Playboy meer dan noodzakelijke aandacht vanwege het feit dat een zestigjarige, waarschijnlijk kunstmatig rimpelvrij gemaakte, oma met pronte voorgevel zich min of meer bloot in het blad toonde. Over gluren gesproken. Al die mannen die zo’n blad kopen, dat zijn pas gluurders. Of dan die stiekemerds die de Playboy heel toevallig bij de supermarkt zien staan, en om bij te blijven dat blad toch even moeten doorbladeren (niet kopen natuurlijk). Daar zitten heel wat brave huisvaders onder. Ook gluurders dus. Met andere woorden, zo erg is het niet wat ik doe. Dat ik misschien af en toe langs een kier in de gordijnen koekeloer, valt geheel in het niet bij die Playboy-lezende papa’s. En ja heren, ook in de dure wijken van Breda lopen jullie rond. Zelfs bij Albert Heijn, hoor.

Enfin, dat gezegd hebbende snapt u dat uw columnist -voorheen dus een zeer gewaardeerde kennis - in mijn optiek de laan uit moet. Een schandvlek op uw blazoen.

Dan wil ik tot slot de lezers attenderen op al het moois dat in deze tijd in de tot kerstkermis gebombardeerde huiskamers te zien is. En als u goed genoeg zoekt, ziet u op menige tafel ook de Playboy liggen. Of de vrouw des huizes in spannende lingerie voor 'when size matters' (ja, ik zie die Sapph lingerie-reclames langs de weg ook wel).

Het wordt weer koud, lekker gluurweer!

Groet van een lezer