Kerst: Blues en troubadourendag

Column

Hallo!! Ja, velen zullen de dagen al volgepland hebben; maar toch; voor degenen die dat niet willen en ook niet op vakantie zijn nog wat opties voor "uit het huis"!

Vanavond Kerstavond. Altijd speciaal.
Ik zie vast en zeker een heleboel van jullie bij de legendarische Bommel-Kerstborrel straks, en zoals elk jaar hebben we tóch weer een restaurant gevonden wat open is op Christmas-eve!
Wat ook inmiddels een traditie is geworden is, om in plaats van naar de Nachtmiis te gaan, om 12 uur Pij-psalmen te gaan zingen in de Bruine Pij met een biertje erbij! Erg gezellig! Sing-a-Long-Mis!

Morgen kan ik je niet helpen als je een uitvlucht zou willen....; hoewel, de Catch is gewoon open vanaf 8 uur!!!!

Zaterdag, tweede kerstdag begint 't allemaal weer te "leven"; traditiegetrouw The Spinelli Connection in de Bommel (half 9), en ook traditiegetrouw MT Bottles in de Pij (8 uur).

In Rijsbergen kun je naar een optreden van Jan de Bruijn en Ruud v.d. Berg (aparte combi!) in Het Kaffee; aanvang 9 uur, entree 5,--.

En dan is er een fantastisch blues-feestje in Dongen (De Gouden Leeuw uiteraard) met Blues Lee en The Seatsniffers! Aanvang half 10!
Leuk om de Kerst mee af te sluiten!

Zondag 27 december

Minstrelen en Troubadouren-dag!
Vanaf 2 uur kunt u ze tegen komen op de volgende locaties: Bagels & Beans, Van Ham, Mezz, Coffee Company (Veemarktstraat), Publieke Werken, Zwarte Schaap, Sam Sam, de Vulling, de Bruine Pij - ik dacht eigenlijk ook de Kleine Wereld, maar die staat er niet bij in 't rijtje.

- Vanaf half 3 kunt u terecht in 't Hijgend Hert voor "Beaux Jazz Cookin" naar het boekje van Han Hidalgo; eten met muziek en andersom!

- In Café Parkzicht ook live muziek deze middag van de band "Set Up" vanaf 4 uur. (en we zijn er dan toch!)

- Kees Schipper en Ad Landa spelen in Café Zuydema in 't Ginneken vanaf half 5.

- In d'n Heiligen Antonius een optreden van The Southside Bluesband (wat een prachtige foto was dat van jou Edwin, in de sneeuw :) ); begint om 5 uur.

Dan heb ik nog een tipke voor woensdag 30 december: de band Marly Rose treedt op in 't Hijgend Hert (half 10); een mix van jazz, swing, gypsy en blues.

Ik meld me volgende week wel weer een keer!!!

Happy Xmas to you all! En voorzichtig rijden, fietsen of lopen!