Marktkooplui mooi weer verkopers

Column

Zoals er sporters zijn die hun beste prestaties neerzetten met de zon op hun bol zo zijn er dus ook marktkooplui. Dinsdagochtend was een groot aantal van hen al vertrokken nog voordat de Bredanaar uit bed was.

De neerslag van vanochtend deed zijn naam eer aan, want de neerslachtigheid stak blijkbaar snel de kop onder de marktkooplui tijdens de dinsdagmarkt in de binnenstad van Breda.

Volgens marktmeester Jan Ooijen was het extreem vandaag. Hij zag 12 venters of niet komen opdagen of voortijdig vertrekken. Daarmee stonden er 36 kraampjes er verlaten bij.

Het weer was al troosteloos, maar de aanblik van een half lege Grote Markt was zo nog triester. De kooplui zagen de bui ’s ochtends vroeg al letterlijk de bui hangen, want met hondenweer als dit komt ook geen hond, moeten ze gedacht hebben.

Dat is best vreemd, want het gaat al niet goed met de weekmarkten. De gulden is zeker geen daalder meer waard, maar inmiddels een daalder wel een euro. Dan zat zit het weer wat tegen en laten de kraamhouders het afweten.

Dat nodigt niet uit volgende week met beetje slecht weer de boodschappen op de markt te doen. Dan maar weer lekker naar de supermarkt, want daar zijn alle afdelingen gewoon geopend. Zelfs met het hondenweer van deze ochtend.