Tipkes: Neder-blues van Cuby & the Blizzards

Column

't stikt weer van de tipkes voor de komende dagen, starting tomorrow (als je vandaag nog tot woensdag rekent), dus ik gooi ze d'r nog snel uit! Dan worden jullie er morgen mee wakker!!

Morgenavond dus al: donderdag 14 oktober:

- Concert in Mezz van - wie kent 'm in middels niet - publiekslieveling Tim Knol! Met in 't voorpgrogramma Shannon Lyon.
Aanvang 8 uur. Entree 12,50.

- Speciaal Bluesconcert in d'n Heilige Antonio (St. Janstraat) van het Bill Sheffield Trio (USA). Bill Sheffield is een zanger/gitarist die veel mensen kennen van Roy Buchanan, daarna issie meer de kant van de acoustische blues op gegaan. Het optreden begint om 9 uur! Lijkt me een aanrader.
En natuurlijk kan ik zelf niet..... (story of my life).

- Zangeres (? ja, sommigen noemen 't zo) en gitariste Elle Bandita uit Rotterdam komt naar de Boulevard. Tis druk vanavond in de St. Janstraat! Ze gaat daar volgens mij echter niet zingen of gitaar spelen maar haar favoriete plaatjes draaien, en dát zou nou wel weer 's heel leuk kunnen zijn! Aanvang 23.00 uur!

vrijdag 15 oktober

* Voor de liefhebbers van de ouwe Neder-blues: Cuby in 't Chassé! Mèt the Blizzards natuurlijk. Aanvang 20.30 uur. Entree hangt tussen de 12,50 en 27,50.

* Láter een "Late Night-performance", ook in 't Chassé dus, maar dan in de foyer, van Nathalie Matteau. De steekwoorden die we meekrijgen zijn Weil, Dietrich, Tango, Piaf, Faithfull en Waits...... Zeer interessant tipke dus! En 't begint pas om 11 uur, dus je kunt lekker op je gemak eerst ergens eten! (Rosie Lee Rootsies, wat vinden jullie hiervan? Voor ná de sushi bedoel ik?). Entree is slechts 6 euri.
Maar als je éérst naar Harry Muskee bent wezen kijken (of naar een Mars-Landing in de kleine zaal) krijg je dit er gratis bij!!

* Zeezicht begint ook weer met de vrijdag-avond-optredens; vanavond Gravy; eigen werk met funk-rock-hiphop-en jazz-invloeden. Aanvang 10 uur.

* In Café Walkabout op de Grote Markt spelen Marlieke en James (kind aan huis daar bij die Aussies!) van de band Marly-Rose. Volgende week zitten ze er met de hele band. Aanvang optreden 10 uur.

zaterdag 16 oktober

* De Belgische Bierweek gaat weer van start! Een héle week staat De Beyerd weer in 't teken van bier-proeverijen, bierquizen en andere bierspelletjes, met natuurlijk ook de uitreiking van 't Zilveren Frietje, de mosselavond met Rodenbach, de Tombola-avond met Joep Peeters, de Lappen Vol Smart aan 't einde, èn..............natuurlijk The Cyranoos èn The Service op de zaterdagen!!!!!

Maar LET OP dames en heren fans......ik weet dat de Beyerd-gasten houden van de tradities waar dit café ook zo op gesteld is, maarrrrrr; voor deze éne keer hebben de bands geruild! Al járen speelt The Service op de openingsavond, en neemt Cees Loomans met zijn Cyranoos de laatste zaterdag voor zijn rekening....; dit jaar is 't dus ANDERSOM! We hebben dit niét gedaan om verwarring te scheppen maar 't kon effe niet anders!!!!!

Dus: vólgende week zaterdag, de 23e, komen wij met The Service; (ja, je kunt niet duidelijk genoeg zijn..)
en déze zaterdag kunt u dus komen genieten van Cees, Petje, Mingus, Adje, Rob en Chrétien; oftewel The Cyranoos!!!!! Aanvang 22.00 uur!

* In Hangar 20 ook live-muziek deze avond: van de rockband Daybroke. Aanvang half 10. Entree 3,--.

zondag 17 oktober

Héle vervelende zondag weer. Nog erger dan vorige week. Werkelijk iedereen dóet maar wat!!! En waar moeten we nou naar toe???? Gèk word ik hier van, echt waar!

Allez, ga maar vast iene-miene-mutten:

* Hangar 20; 14.00 uur: CD-presentatie van Communication Breakdown

* De Bruine Pij; 16.00 uur: Walter, Bob en Deb (Lavent, Van Dinther en Jacobs dus) acoustisch! (verder hoef je eigenlijk niet meer te kijken toch..?)

* De Kleine Wereld; 16.00 uur: Kars van Nus (singer-song-blues)

* De Bommel; 16.00 uur: twee bands: "Kaal" (popcovers) en "Three Piano's" (blues-rock); állebei met Cyril Havermans!

* Het Hijgend Hert; 16.00 uur: Rootless (rock en blues-covers)

* 't Mezzcafé; 16.30 uur: Bart van der Lee (singer-songwriter uit Utrecht met een voorliefde voor Cave, Cash & Waits...eh ja!)

* D'n Heilige Antonius; 17.00 uur: Boyd Small Band (ja, dat bedoel ik dus...!!!!!.)

* Bel Air; 17.00 uur: The Real Thing (U2-tribute); aanvang 17.00 uur.

Misschien blijf ik wel gewoon thuis. Uit protest :) (hangt ook een beetje af van hoe 't zaterdagavond afloopt natuurlijk...)

Dinsdag (19 okt.) is er nog een interessante voorstelling - denk ik - van Fred Delfgaauw en Sjaak Bral (ik ben een fan van Fred Delfgaauw), in 't Chassé, wat ze betitelen als "Cabadrama". Het begint om half 9 en de kaartjes zijn tussen de 17 en 23,50.

En zaterdagavond 23 okt. dus The Service (we zijn er állemaal!!!!!, mee z'n négenen!!!!!!). Niet vergeten!
En..... zondagmiddag 24 oktober The Beatles (door Jacobs, mijzelf en Leenders) in Zuydema!

Tot vrijdag, zaterdag of zondag!
Weltruste
Marion