Cappuccino taboe op stadskantoor Breda

Column

Je zult ze niet snel meer tegenkomen; ambtenaren met een restje melkschuim op de bovenlip na het nippen van een cappuccino. De gemeente bezuinigt overal op, zelfs tot aan het eigen koffiezetapparaat.

Burgemeester en wethouders zoeken naarstig naar oplossingen om de financiƫle gaten op te vullen. Ze slaan wild om zich heen met het zwaard der bezuiniging, niemand wordt gespaard. Tijdens de persbriefing om 12.30 uur geen broodjes voor het journaille meer. Alleen wethouder Meeuwis weet nog wel eens stiekem wat uit de kantine mee te smokkelen.

En zo verdwijnt nu ook de cappuccino uit de automaat op de gang van het kantoor aan de Claudius Prinsenlaan. Eerlijk is eerlijk, de gemeente snijdt dus ook in het eigen vlees.

Geen cappuccino meer voor ambtenaren levert wel degelijk veel op. Je kunt er een mooie auto van kopen. Maar liefst 40-duizend euro kan zo weer worden overgeschreven naar de Algemene Middelen. Of naar het Grondbedrijf, dat kan wel wat een extra buffer gebruiken.

De kosten gingen hem vooral zitten in het onderhoud van de apparaten. Doordat er melk door de leidingen stroomt, bleek regelmatig reinigen en onderhouden een absolute pre voor een luxe kopje koffie. Maar dat hoeft nu dus niet meer. De bussen melkpoeder mogen weer uit de kast.