Mezzin' with the blues

Column

Het is weer tijd voor de eigenzinnige Tipkes van Marion van der List. Tijd voor de wekelijkse culturele uitstapjes in Breda.

Hallo!!!

Ondanks dat ons Cultuur-goed in gevaar is, is er nog steeds genoeg te toen; maak daar dan ook gebruik van (nu het nog kan!!!!!!!!!! - sorry, ben best optimistisch van aard, maar van dit kabinet word ik niet vrolijk.....).

Vanavond al bijvoorbeeld: er zijn nog kaartjes voor Perquisite in Mezz; ze kosten maar 12,50! Het concert (met live-band en zangeressen, dus niét met de laptop!) begint om 20.30 uur.

Vrijdag 19 november
- Beaux Jazz Concert in 't Hijgend Hert van Tetzepi Bigtet; een 15-koppig jazz-improvisatie-ensemble!
Aanvang half 9. Entree 9,--.
- Voor de quiz-fanaten onder ons; vanavond kun je naar de Zandloper! Aanvang 9 uur.
- In Zeezicht de maandelijkse supersessie olv Fernando Lewis, deze keer met o.a. Stefan Kruger en Alex Oele Toppie!!!!! Aanvang 10 uur. (zal wel weer lekker dringen worden daarzo!)
- Ook leuk: Jules Deelder die plaatjes draait in Mezz! Hij begint om 22.00 uur. Entree 9,--

Zaterdag 20 november
De Nederland Schreeuwt Om Cultuur-Karavaan raast door 't land en doet ook Breda aan. Ga als je kunt om half 5 naar 't Chassé Theater waar je je stem kunt laten horen en/of je steun kunt betuigen. Het Brabants Orkest is er ook en er zijn ook voorstellingen van De Stilte. Het Klokkenluidersgilde luidt in alle kerken van Breda om half 5 de Noodklok!

En als je snel bent kun je dan 's-avonds nog naar een hoogstwaarschijnlijk fantastisch concert van Ryan Shaw in Mezz (voor als je van soul houdt.....)! Pareltje! Het begint om 9 uur, kaartjes zijn 18 euri. Maar ik hoorde dat 't heel hard ging, dus ik zou niet wachten tot zaterdagavond....

Zondag 21 november

Vandaag is 't weer een gekkenhuis......

Ik begin uiteraard met het tipke van de week: Mezzin' with the blues!!!! Een super-leuk mini-blues-festival georganiseerd door SR&BB in Mezz met:
- Enrico Crivellaro (ik ga alléén al voor die Hammond-man Raphael Wressnig...... echt gewèldig!!),
- Ralph de Jong (gaat als een speer in Nederland momenteel)
- King Mo (idem!)
- en bluesbeul Henrik Freischlader (voor wie van de zwaardere kost houdt zeg maar!).

Aanvang half 4; kaartjes zijn 15,- (voor 4 optredens dus!). See ya Sunday!

Mocht het uitverkocht raken in Mezz is er nog genoeg over om te kiezen....:

- drie bandjes in Hangar20; The Patsys, The Name en Six Magics; aanvang half 3; entree 5,--
- twee bandjes in de Bruine Pij; Stardish en 4 Bier op Luyken; aanvang half 4.
- Ben Reel in De Bommel (goed!!) (5 uur)
- Dimestore Hoodoo in Café Bel Air (5 uur)
- Bloes (blues, rock, jazz) in d'n Heilige Antonius (5 uur)
- Accordeon-traditionals in Keltische sferen in 't Bierreclamemuseum met Steve Bailey, met als gast o.a. onze eigen Kees Schoone (5 uur)
- Vagabound in café De Kleine Wereld; aanvang 7 uur.
Nou, dat gaat wel lukken toch??

Maandag 22 november is er voor de gitaarfreaks een concert van Jesse Cook (uit de Flamenco/Zigeunerhoek). Erg goed heb ik gehoord. Middenzaal Chassé-theater; aanvang half 9; entree tussen de 10 en 35 euro.

En ik stuur nog wel een apart mailtje, maar meldt 't toch nu maar alvast: a.s. donderdag 25 november is er een speciale Beatle-avond in de BIEB-BIEB-Yeah!! Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes komen vertellen over hun boek "Help! The Beatles in het Nederlands"; zij hebben de teksten van The Fab Four op hele leuke originele en verschillende manieren vertaald. En wij, Jacobs, List & Leenders zijn uitgenodigd om dit te laten horen!!!

Dus ik ga voor 't eerst van m'n leven in 't Nederlands zingen :). Komt dat zien! Wordt heel erg leuk. Het begint om 8 uur, in de Nieuwe Veste dus in de Molenstraat, kaartjes kun je kopen bij 't Cultuurpunt in de Bieb en in alle andere Bibliotheek-vestigingen ind Breda en kosten slechts 7,50.

Oh ja, en voor iedereen die nog kleintjes heeft die er nog in geloven (héérlijk!) of gewoon zelf Sinterklaas-freak zijn en er eigenlijk altijd een beetje in zijn blijven geloven; en zijn nog kaartjes voor de muzikale Sinterklaas-voorstelling (met MuziekPiet Angela van Rijthoven!!) op woensdag 1 december
(4 uur) in De Tussenpauz in Bavel (Kerkstraat). Het is natuurlijk nog geen 1 december, maar de andere voorstellingen zijn al bijna allemaal uitverkocht, dus je moet er snel bij zijn!! Kaartjes kosten 7,- (inclusief Sinterklaaskadootje!) en je kunt ze bestellen via de site www.ikhouvansinterklaas.nl

En nu we 't over Sinterklaas hebben. Tis Kerst voor je 't weet! En de voorverkoop van de KerstMezz is reeds gestart!!!!!!! U weet dat u dit niet mag missen, dus scoor alvast een kaartje (tis elk jaar zo'n drama als er dan nèt weer een paar mensen te laat zijn....hou op! Regel 't op tijd deze keer!). Het wordt weer héééél anders maar weer héééél leuk en gezellig en mooi! Vrijdag 17 december dus!

Groetjes en tot ergens!
Marion